Tirsdag inviterte arrangøren av FIS World Cup kombinert og hoppturneringen RAW AIR i Granåsen i Trondheim til pressekonferanse i forbindelse med arrangementene 13. mars, 14. mars og 15. mars.

Tilstede var OL-medaljørene fra Pyeongchang, Jørgen Graabak, Jan Schmid, Johann Andre Forfang og Andreas Stjernen, og Trønderbladet fikk prate med kombinertløperen fra Melhus på tomannshånd.

Fem konkurranser på åtte dager

Graabak har igjen en tøff avslutning på sesongen. Fem konkurranser skal gjennomføres på åtte dager. Det første rennet går i Holmenkollen nå på lørdag.

- Denne uken er jeg hjemme i to dager og prøver å slappe mest mulig av. Jeg må være smart og spare litt på kreftene før den tøffe konkurranseperioden, sier han.

Graabak har hatt en travel sesong. Med vinterlekene og flere verdenscuprenn har han vært på reise i flere måneder.

- På den siste strømregningen fikk jeg beskjed om at jeg har brukt bare seks kilowattimer. Da kan man tenke seg til hvor lite jeg har vært hjemme den siste tiden, sier melhusbyggen og ler.

Jørgen Graabak (t.h.) og lagkamerat Jan Schimd i Granåsen denne uken. Foto: Fredrik B. Lange

Håper å fortsette den gode formen

I verdenscupen i Lahti forrige helg viste Graabak stigende form. Her tok han tredjeplass i den individuelle konkurransen og andreplass på lagsprinten.

- Jeg var skikkelig forrige helg. Det var desidert karrierebeste i Lahti. Det var veldig kult å få det til der igjen, forklarer kombinertløperen.

Nå håper Graabak å fortsette den gode trenden resten av sesongen.

- Jeg føler meg i fin form og gleder meg til resten av sesongen Jeg håper å komme bra i gang i Kollen til helga før rennene i Granåsen, sier han.

Kjemper om pallplass i verdenscupen

- Hvordan blir det å gå på hjemmebane igjen?

- Det tror jeg blir skikkelig kult. Jeg har gode erfaringer fra Granåsen tidligere. Det pleier å være mye folk og bra trøkk. Det er noe spesielt når man går på hjemmebane og hører publikumsbrølet, forteller Graabak.

26-åringen ligger nå som nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Det er bare tolv poeng opp til Rydzek på tredjeplass.

- Vi er en trekløver som kjemper om tredjeplassen, så det blir helt klart en fight om å ta den siste pallplassen. Det er nok for langt opp til Jan (Schmid) og Watabe, sier han.

Jørgen Graabak gleder seg til å konkurrere i Granåsen neste uke. Foto: Fredrik B. Lange

Om «nedturen» i OL

OL i Pyeongchang er et avsluttet kapittel for Graabak, men han har ikke noe imot å oppsummere mesterskapet overfor Trønderbladet.

- Jeg synes jeg gjorde mye bra og følte meg i god form, men jeg fikk dessverre ikke med meg de resultatene jeg hadde håpet på. Jeg fikk heldigvis med meg en sølvmedalje, og man skal ikke være misfornøyd når man reiser hjem med en OL-medalje, sier han.

Trondheim er en av favorittene til å få Ski-VM i 2023. Dette året fyller Graabak 32 år, og holder han seg skadefri, legger han ikke skjul på at dette er et mesterskap han ønsker å få med seg før han legger opp.

- Å vinne VM-gull i Granåsen ville vært et verdig punktum på karrieren min. Hvis jeg greier det, skal jeg gå hjem til Melhus på hoppski, sier han og gliser bredt.