Marit Bjørgen forsvant allerede i kvartfinalen

Verdenscupsprinten på Lillehammer ble ikke hjemmeseier for Marit Bjørgen.

Bildet er fra et tidligere renn.  Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

Sport

Maiken Caspersen Falla avgjorde verdenscupsprinten i Lillehammer i den siste bakken. Hun var ustoppelig på oppløpet i finalen.

Det var 27-åringens 14. seier i verdenscupen. Finske Krista Pärmäkoski fulgte nærmest, mens amerikanske Sadie Bjornsen som var raskest i prologen tok tredjeplassen.

Ingvild Flugstad Østberg, som også hadde kvalifisert seg til finalen, gikk inn til fjerdeplassen.

Heidi Weng og Thea Krokan Murud klarte ikke å ta seg til finalen fra det andre semifinaleheatet.


Bjørgen slo tilbake og vant duellen mot Kalla

Det ble en jevn duell mot Charlotte Kalla, men Marit Bjørgen avsluttet knallsterkt og tok seieren på 10 kilometer klassisk med 17 sekunder ned til Kalla.

 

Marit Bjørgen forsvant allerede i kvartfinalen. Kathrine Harsem, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Lotta Udnes Weng, Mari Eide og Anna Svendsen måtte også si takk for seg i kvarten.


Bjørgen utslått i norsk fiaskoprolog

Heidi Weng og Marit Bjørgen røk ut da kun to norske jenter klarte å kvalifisere seg for kvartfinale i det som ble en uvanlig svak norsk langrennsprolog i Ruka.


Ingen kunne gjøre noe med langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo på verdenscupsprinten i klassisk stil i Lillehammer. Trønderen tok en suveren seier.

Det var Klæbos fjerde strake seier i verdenscupen.

Russerne Sergej Ustjugov og Alexander Bosjunov fulgte nærmest. Ustjugov var først inn i den siste bakken, men ble slått av Klæbo i ren staking inn på oppløpet.