Mange hadde tatt veien til Kvennabakken sammen med sine håpefulle, og arrangørene sørget for både mat og drikke både på stadion og i varmebua. Det var hele 85 påmeldte gutter og jenter. De yngste klassene var gutter og jenter 8 år, mens eldste klasser var jenter og gutter 14 år. Løypene var fra 350 meter for klassene 8-12 år og 700 meter for 13-16 år. Størst deltakelse var det i klasse gutter 11 år med 16 påmeldte.

Og her var det fart og full sprut fra start til mål. Mye god startteknikk var nok adoptert fra tv-skjermene i Lahti, og ingen ga seg heller før de hadde passert mållinja. Kanskje så vi her noen av morgendagens helter som skal ta over stafettpinnen fra de norske som dominerte i Lahti, i alle fall skal det ikke mangle på viktige faktorer som vilje og glede.

Arrangert ble prikkfritt gjennomført av klubbene, og det var mange blide fjes å se i sola og over kaffekoppene fra de som var med sine håpefulle som smørere, rådgivere og støtteapparat. Eller mamma og pappa som de fleste løperne kalte dem.

Arrangørene har tydeligvis kontakter for været var akkurat like strålende som da sprinten ble arrangert i fjor. På sprinten deltok lag fra Strindheim i nord til Rennebu i sør, og mange tradisjonsrike klubbnavn fra distriktet var å se på stadion. Gauldalssprinten er åpen for alle fra 8 år og opp til seniorklassen.

Arrangører er skigruppene i Hovin IL og Lundamo IL.