I Melhus er det satset stort på kultur og idrett de siste 5 år - og det er viktig! Kommunen må bidra sammen med frivilligheten. Dette skaper bolyst og engasjement- helse og livskvalitet. I 2013 sa innbyggerne i Melhus at de var landets 8. mest fornøyde innbyggere av alle landets 428 kommuner!

Vi har siden 2010 bevilget 47 millioner til idrettsanlegg i Melhus og gitt 17 millioner i lånegaranti. Ved siste budsjettbehandling økte vi årlige driftstilskudd til lag- og organisasjoner til kr 1,2 mill årlig, og samtidig la vi inn 380 000,- til fri halleie til cuper- og turneringer på helg.

Den tredje tråkkemaskinen ble bevilget tilskudd i 2012- og gikk til Langmyra skistadion, og nå har jeg meldt inn Jårakjølen som regionanlegg. Dette kan utløse midler på sikt til felles løypekjøring sammen med Skaun og Orkdal kommune. Vi har også kommet til en god løsning sammen med IL Leik på levering av varme fra ishockeybanen til Eid oppvekstsenter i 2012- slik at idrettslaget får økonomisk gode rammevilkår. Ved siste års budsjett ble det bevilget ny kunstgressbane på Kvål, der vi også tidligere på året ga lånegaranti til nytt klubbhus.

Like viktig som å gi tilskudd til anlegg, er å vedlikeholde disse. Derfor satte vi av for 2015: 2,4 millioner til innkjøp av baneutstyr og en fast stilling som kunstgresskoordinator- og her skal alle baner i kommunen serves med vedlikehold.

Kulturbudsjettet består ikke bare av idrett – vi har et stort musikk- og dansemiljø i Melhus. Kulturskolen har fått økte rammer - og er en fantastisk kulturskole med godt omdømme langt utover kommunegrensen. Vi har bla. Fjøsfestival, Hovin Kulturfestival, Kvålsdaga og Opera. Vi har bygdemuseum, Stavkirke og Prestegårdslåna.

Vi har en rik historie som vi har satt fokus på gjennom bla Sagauka. Jeg er veldig stolt over denne etableringen, et samarbeid mellom skolene, frivillige lag og næringslivet. Kommunestyret har vist at vi mener alvor med denne satsningen- og har bevilget 500 000 ekstra til dette og andre kulturtiltak årlig. På åpningsseremonien på Hallsletta i år var det 1200 skoleelever- aldri har så mange barn vært samlet til ett arrangement i Melhus!

Kultur er næring, kultur gir livsglede og samhold.Kultur- og idrett lønner seg nok aldri økonomisk- men verdien er større enn kroner og øre. Det kan skapes ny næring og turisme rundt vår rike historie. Idretten legger ned tusenvis av dugnadstimer årlig, det gjør også korpsmødrene og fedrene, og alle de andre i alle grender, hus og festivaler.

Jeg er stolt over frivilligheten i Melhus og samarbeidet mellom oss. Barn og unge prioriteres, samtidig må vi ha mangfoldet, bredden og toppen. Senterpartiet er garantisten for fortsatt satsning på idrett og kultur i Melhus. Sterkt sentrum og levende bygder!

Du bestemmer- 14. september! Stem Senterpartiet

Les mer og se våre filmer på www.senterpartietimelhus.no

Jorid Jagtøyen

Ordfører i Melhus