Melhus kommunestyre har tidligere vedtatt at Korsvegen skal få ny kommunal barnehage, og det skjedde ikke uten politisk strid. Korsvegen hadde tidligere en liten kommunal barnehage og en stor privat barnehage, og disse to ble fusjonert til én kommunal barnehage som holder til i lokalene der den private barnehagen var.

Debatten har gått på om den nye barnehagen skal bygges ved Eid skole eller om den skal ligge på et helt annet område. Dessuten vakte det heftig debatt da Idrettsbarnehagen ønsket å etablere en privat barnehage ved skolen.

Ved skolen

Politikerne har altså bestemt seg for å bygge ny barnehage og da i kommunal regi. Reguleringsplanen for en barnehage med fem avdelinger ble lagt fram for Melhus formannskap i dag tirsdag, og blir nå sendt ut på høring. Barnehagen er tegnet inn nordøst for Eid skole som har 1.–10. trinn, og er ifølge reguleringsplanforslaget beregnet på 80–100 barn. Tomta er dels på fulldyrket mark og dels på myr og skog, og er på 10,5 dekar når en inkluderer parkering og ny atkomstvei.

IKON Arkitekt og Ingeniør har laget forslag til reguleringsplan. I reguleringsplanen pekes det blant annet på at det er folkevekst på Korsvegen, og at det ventes ytterligere vekst siden det er både ledige tomter og byggeprosjekter underveis. Konsulentfirmaet har tatt for seg ulike forhold som arealbruk, trafikksikkerhet, støyforhold, flomfare og turmuligheter i nærområdet. I tilknytning til skolen er det ishockeybane, ballbinge og svømmehall.

Vann og radon

I planforslaget nevnes både behov for radonmåling og at det kan være mulig å bruke grunnvann til oppvarming.

Mattilsynet har i høringsrunden reist spørsmålet om det er nok vann til å slokke en brann, og peker på at vannledninga inn til skoletomta eies av det private Eid og Korsvegen vassverk. For å være sikker på at det er nok vann, anbefaler rådmannen at det gjennomføres en kapasitetsanalyse på vannledningsnettet for å finne ut om trykket er tilstrekkelig. Rådmannen anbefaler formannskapet å vedta at dette undersøkes før reguleringsplanen for barnehagen sendes ut til offentlig ettersyn.

Mens bygging av ny seksavdelingsbarnehage på Ler er satt inn på neste års kommunebudsjett med 20 millioner kroner, er ny barnehage på Korsvegen ikke med på budsjettet for neste år. Kommunestyret har tidligere vedtatt at barnehagen på Korsvegen skal bygges i 2019.