Lundamo IL: - Kan diskuteres

- Det får store økonomiske konsekvenser for oss. Automatene har vært en sikker og god inntektskilde de siste årene, sier leder Bjørn Kjetil Hovin.

Han anslår at opp mot halvparten av inntektene til idrettslaget, som teller opp mot 600 medlemmer, har kommet fra lagets 3-4 spilleautomater.

Sokna IL: - Helt enig

- Jeg er helt enig i beslutningen. Det er ikke om å gjøre å tjene penger på andres ulykke. Men jeg forventer at kulturdepartementet gir signaler om kompensasjon, ellers har vi ingen sjanse til å opprettholde tilbudet for medlemmene våre, sier leder Oddveig Børset.

Dersom automatene blir integrert i dagens modell for fordeling av Norsk Tippings overskudd vil det kunne resultere i flere store anlegg, og mindre penger til drift.

- Det som kan skje er at klubbene bygger stort, men ikke makter å drive, sier Børset.

Melhus IL: - Var forberedt

- Alle avdelingene har fått beskjed om ikke å budsjettere med inntekter fra spilleautomater, og om å jobbe for å finne alternative inntektskilder. Det kan bli aktuelt å øke treningsavgift og medlemskontingent, sier leder Ruth Laila Berge.

Ifølge Berge har automatinntektene blitt regnet som usikre over lengre tid, og derfor har idrettslaget valgt å behandle dem som en bonus som kunne forsvinne nærmest når som helst.

- De dessuten falt bort som følge av innbrudd flere ganger, sier Berge.

Støren SK: - Mye kakelotteri

- Det blir mye kakelotteri framover, sier leder Gunn Marit Engen en smule galgenhumoristisk.

I 2005 utgjorde spilleautomatinntektene nesten 24 prosent av Støren Sportsklubbs inntekter. Året etter var tallet redusert til 15,5 prosent. Som flere av de spurte oppgir Engan forbudet mot seddelinntak på automatene som en av årsakene til reduksjonen. Det kom i fjor sommer.

- Per dags dato er det ikke aktuelt å redusere aktivitetsnivået, men dersom tapet ikke kompenseres kan det bli en konsekvens på sikt. I klubben har vi ikke kommet til noen konklusjon enda på hvordan vi skal hente inn det vi taper. Men kakelotteri er ikke nok, fastslår Engen.

Les hele saken i papiravisa lørdag 17. mars eller pdf-utgaven

FORSVINNER: Denne spilleautomaten gir klingende mynt i klubbkassen til Melhus idrettslag. Enn så lenge. Etter første juli i år har Norsk Tipping monopol på spilleautomater.