Fredag reiste et mannskap på sju fra Gauldal brann og redning til Sverige for å bistå ved skogbrannene som herjer i vårt naboland.

Gjermund Eid fra Korsvegen er en av brannmennene som bruker ferien sin på å hjelpe svenskene. Til daglig jobber han som lærer og er frivillig i brannkorpset på Korsvegen.

- Det er viktig å stille opp når det krise. Brannområdet ser ut som et månelandskap, sier Eid på telefon til Trønderbladet.

- Nå driver vi med etterslukking i et område hvor det startet å brenne allerede tirsdag forrige uke, men hver dag tørker det og flammene blusser opp igjen, fortsetter han.

Gjermund Eid, Ola Fjæren, Erik Setermoen, Hallstein Drøyvold, Hilde Langmo, Svend Malum og Morten Bjørvik var de første i Gauldal brann og redning som dro til Sverige.

Tankbil med vannkanon

Søndag oppholdt de seg cirka fire mil sør for Sveg. Her regner de med å bli utover mandagen også.

- Vi kjører en tankbil med en vannkanon. Det har brent helt inn til veien, så vi vanner 60-70 meter på begge sider av veien, forteller Eid.

Planen er at mannskapet fra Melhus og Midtre Gauldal skal gå i turnus fire dager om gangen. Slik skal de holde på frem til 4. august.

Eid forteller at de har vakter på åtte timer, men en av dagene ble litt lengre enn planlagt.

- Den første dagen ble vi ivrige og holdt på i 13 timer. Vi har fått godt med hvile. Jeg tror svenskene har det tøffere, sier han.

Får skryt av sjefen

Eid vil skryte av matordningen til svenskene.

- Selv om vi befinner oss på en grusvei tre mil fra hovedveien, leverer de store paller med varm mat. Det er god, svensk kost, forteller brannmannen, som reiser hjem til Norge mandag kveld.

Ole Johan Kiplesund i Stjørdal brann- og redningstjeneste har ansvaret for å koordinere mannskapet fra Trøndelag. Han skryter av arbeidet til gjengen fra Gauldal brann og redning.

- En kollega av meg var nede i Sveg og så til at gutta hadde det bra. De gjør en formidabel jobb, roser Kiplesund.