En av de to dyreste leiligheten i Energiparken i Melhus sentrum er allerede solgt. Prislappen er 7,25 millioner kroner, og kjøperne er et voksent par fra et annet sted enn Melhus forteller megler Bernt Skarsvaag i Aktiv.

Om prisrekorden

- Dette er helt klart prisrekord for Melhus, sier Skarsvaag.

Skarsvaag har sjekket prisstatistikken for Melhus sentrum for de siste fem årene, og han fant ut at den dyreste solgte leiligheten før den i Energiparken, var i Høvdingplassen til 6,42 millioner kroner.

- Leiligheten vi har solgt nå er en av to til 7,25 millioner. Den er på 147 kvadratmeter og veldig spektakulær, sier Skarsvaag.

Les også: 102 leiligheter i Energiparken

Melhus sentrum har svært høye leilighetspriser, og Trønderbladet skrev før i uka om en brukt leilighet på 44 kvadratmeter til 2,49 millioner kroner. Denne ligger i Gimsmarkvegen som er et stykke unna Melhus sentrum. Kvadratmeterprisen blir over 56.000 kroner. Selv en ny TOBB-leilighet på 56 kvadratmeter koster 3,05 millioner kroner.

De to dyreste i Energiparken har en kvadratmeterpris på cirka 49.000 kroner.

Les også: rekordmange leiligheter på markedet

Ikke overrasket

Megler Skarsvaag er ikke overrasket over det høye prisnivået på leiligheter i Melhus.

- Melhus har et kompakt sentrum med alle fasiliteter, og kommer nærmere og nærmere byen, svarer Skarsvaag.

Hittil er 18 leiligheter solgt i prosjektet og Energiparken er blitt rammegodkjent av Melhus kommune. Byggedato er ikke fastsatt ennå og avhenger av antall solgte leiligheter.

- Utbyggeren har forventninger om at prosjektet blir realisert, opplyser Skarsvaag.