To voksne sauer og tre lam er funnet blodige ved Håen på Lundamo. Bonde Ola Solberg sier at det er mest trolig at dyrene er tatt av ulv.

- Dette er ikke trivelig, sier Solberg.

Dyrene tilhører Torleif Slåen. Solberg har også sauer i marka, og han frykter at også hans sauer kan være tatt av ulven.

- Vi fikk melding tirsdag kveld fra en som hadde sette en blodig sau. Da vi rykket ut, fant vi et lam som var så skadet at det måtte avlives, forteller Solberg.

Saueeierne er nå i gang med å lete etter sauer som kan ha blitt angrepet av ulv.

- Ingen vet hvor ulven har vært siden lørdag. Da ble ulven sett på Lundamo, sier Solberg.

Rovviltkontakt Arnfinn Tanem er på vei for å se på de angrepne sauene. Han sa til Trønderbladet i går at det ikke var sett spor etter ulven siden søndag. Nå kan det altså vise seg at ulven er tilbake på Lundamo igjen.

Solberg opplyser at det er første gang at det registreres i Melhus at ulv har tatt sauer. Tidligere har ulv drept sauer i Midtre Gauldal.

Fellingstillatelsen gikk ut natt til tirsdag, og rovviltkontakt Arnfinn Tanem sier at Fylkesmannens beredskapsvakt ble kontaktet natt til onsdag. Da ble fellingstillatelsen forlenget ei uke. Skadefellingslaget som flere kommuner samarbeider om, tar seg av ulvejakta.

- Typiske ulveskader er bitt på hals, rygg og nakke. Vi antar at ulv har tatt sauene. Jeg er ikke så overrasket over meldingene, og jeg mener ulven strøk østover på lørdag, sier Tanem.

Tanem skal også undersøke ei melding om mulig rovdyrskade i Klæbu. Der er uvanlig mye ravn blitt sett, men Tanem er usikker på om ravnene er samlet rundt dyr som er skadet eller drept av ulv.