– Oppdrettsnæringen gir stadig flere arbeidsplasser. Det er godt nytt for Norge, men også for de kommunene som huser laksen, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker i en pressemelding.

20 prosent flere

Ved utgangen av 2014 var det 5700 mennesker som jobbet direkte med oppdrett av laks og ørret. Det er en økning på 20 prosent de siste fem årene.

– Regjeringen vil at flere unge skal satse på fiskeri og havbruk. Vi jobber med å øke rekrutteringen. Da er det supert å se at det blir stadig flere arbeidsplasser i næringen. Fiskeri og havbruk er viktige for norsk verdiskaping. Jeg håper særlig ungdommene ser hvilke rike muligheter som finnes i denne næringen, sier Aspaker.

Mange i Sør-Trøndelag

Havbruksnæringen sysselsetter mer enn 20 000 årsverk, inkludert foredling og andre tilknyttede yrker. De fleste holder til i Hordaland, Sør-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

– Finnmark har hatt en eventyrlig vekst på nesten 75 prosent de siste fem årene. Det vitner om gode forhold, flinke folk og en vilje til å satse. Finnmark har også lave lusetall. Det viser at vekst er mulig når miljøet lyser grønt, sier Aspaker.