Det foregår for tiden omfattende tunneloppgraderingsarbeid i tunnelen langs E39 i Skaun kommune. Som følge av at E6 er stengt ved Ulsberg i Rennebu kommune som følge av flom, settes tunnelarbeidet på pause, torsdag kveld.

– Nattens arbeid på strekningen er innstilt på grunn av at dette er omkjøringsveg for stengt E6 Ulsberg. Dette betyr at tunnelene på strekningen blir holdt åpne, skriver Vegtrafikksentralen på X klokka 14.53.

Det var 14. februar i 2022 at arbeidet med å oppgradere seks tunneler på E39 startet. Det er hovedsakelig sikkerhetsutrustningen som skal oppgraderes, så det blir ikke synlige endringer på vei og tunnel.

– Siden åpningen av vegen i 2005 har regelverket for sikkerhet i vegtunneler blitt skjerpet. Det er derfor nødvendig med en oppgradering, for å møte kravene i den nye tunnelsikkerhetsforskriften, sier assisterende byggeleder Vegard Opsahl i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det som skal oppgraderes er nødtelefoner, rømningslys, hendelsesdeteksjon og kameraovervåkning (ITV med AID). I tillegg skal tekniske bygg inne i tunnelen utvides, men arbeidet vil foregå i bergrom som allerede er bak dører inne i tunnelen.