I nesten 50 år har Trondhjems Skiklub avviklet «Dagens løype». I vinter legges 15 løyper i Trondheim og nabokommunene, og nå er turen kommet til Flå. Både lørdag og søndag merkes løyper fra Langmyra, og mange skiløpere ventes. Mange kommer fra Trondheim for å oppleve nye områder å gå på ski i.

Flå Idrettslag har ansvaret for løypekjøringa, og det legges en trasé som går litt annerledes enn den faste turtraseen ved foten av Vassfjellet. Det blir to løypelengder, på 12 og 16 kilometer.

Trondhjems Skiklub beskriver terrenget som familievennlig, hvor det også er mulig å starte fra Vassfjellet skisenter. Her blir det kraftigere stigninger i starten. Løypa går forbi Flåvollen og til myrene ved Ulvtjønna. Deretter forbi Reitvollen, der kort løype tar av ned mot parkeringsplassen ved Langmyra igjen. Lang løype går ned til søndre ende av Langmyra, opp til Homyra langs Brattlikammen og ned til parkeringsplassen.

Skiklubben har arrangert «Dagens løype» i 49 år, og dette er vinterens eneste løype som går i Melhus kommune. Løype nummer 14 avvikles på Skaunakjølen fra 2. til 3. april.

Les Trønderbladet: Hvor er de høyeste fjelltoppene i Gauldalen?