Melhus formannskap vedtok i dag at de vil ha politistasjon sør på Melhus, og det synet støtter melhuslensmannen Monica Brækken.

I Trondheim

Politimester Nils Kristian Moe er derimot krystallklar på at den nye politistasjon sør som skal dekke den sørlige delen av Trondheim og seks kommuner sør for Trondheim, må være på Heimdalsplatået.

Det begrunnet han med at det bor flere i Trondheim enn utenfor Trondheim, og at det er for få oppdrag om Heimdal ikke inkluderes.

- Etter mitt ståsted passer politistasjon sør best på Heimdal, og det er nært til Melhus, sa politimesteren da han i dag møtte Melhus formannskap.

I Melhus

Ordfører Gunnar Krogstad hadde invitert politimester Nils Kristian Moe og lensmann Monica Brækken til formannskapsmøtet der uttalelsen om politireformen skulle behandles av formannskapet. I forrige uke var Krogstad med på å stemme for uttalelsen fra KS Sør-Trøndelag om at de vil ha politistasjon utenom Trondheim. Bare de to fra Trondheim stemte imot.

Les om: Ordførere vil ikke ha politistasjonen på Heimdal

Trenger flere politifolk

Moe sa gjentatte ganger til formannskapet at det blir en endring, og politikerne argumenterte ikke imot at det skal komme en reform der mange av lensmannskontoret forsvinner.

Begrunnelsen til politimesteren er blant annet at nedleggelse av kontorer vil frigjøre husleie som kan brukes til å ansette flere politifolk. På sikt vil det bli 100 i stedet for dagens 50 politifolk som er ved Melhus lensmannskontor og Heimdal politistasjon, ifølge politimesteren. Årsaken er befolkningsutviklinga og økt kriminalitet, forklarte Moe.

- Den største utviklinga i kriminalitet er her, og det er her folkeveksten er størst, sa Moe.

Politimesteren har foreslått at Røros og Oppdal får tjenestested med åpent kontor to dager i uka. I dagens utgave av Trønderbladet framkommer det at lensmannskontorene i Melhus og Midtre Gauldal har dager uten betjenter til stede, og lensmann Brækken sa til formannskapet at det har foregått en prosess med samling av ressurser helt siden hun startet som lensmann for åtte år siden.

Ikke nok til døgnvakt

Melhus lensmannskontor har 11 betjenter, og det er ikke nok til å fylle vaktlaget for en politipatrulje, forklarer lensmannen. For å ha en politipatrulje som er på døgnet rundt, trengs det 18 politibetjenter for å fylle turnusen. Melhus, Klæbu og Heimdal har felles vaktordning, mens Midtre Gauldal har felles vaktsamarbeid med Røros og Oppdal.

- Vi er enige om at det trengs en politistasjon sør, men vi er uenige om hvor den bør legges. Jeg mener det er gode argumenter for Melhus, sier lensmann Brækken.

Distriktsvennlig

Det samme mener altså Melhus formannskap som enstemmig vedtok at politistasjon sør bør være i Melhus. Politikerne mener at Trondheim ikke bør ha to politistasjoner, og de mener at en politistasjon sør utenom Trondheim kan være mer distriktsvennlig og ha raskere atkomst til E6.

Les også: Vil at Melhus og Midtre Gauldal skal stå sammen

I tillegg pekte politikerne på at Melhus har et godt kollektivtilbud som burde gjøre det enkelt for folk å komme seg på jobb i en politistasjon i Melhus.

Politimester Nils Kristian Moe satt og leste oppslaget i Trønderbladet om at lensmannskontorer ikke har betjenter til stede på dagtid, før presentasjonen for Melhus formannskap. T.h lensmann Monica Brækken.