Den 28-årige ektemannen til Nilofer Naseri (27) som ble drept i Melhus 28. september i fjor, sa med tårer i øynene at han beklager på det sterkeste det han omtalte som en plutselig hendelse.

- Jeg beklager på det sterkeste til hennes familie. Det gikk ikke fram slik jeg tenkte. Jeg er veldig lei meg og ganske trist, sa tiltalte i retten.

Utenfor rettssalen venter foreldrene til Nilofer på å få vitne, og far Essa Naseri sier om beklagelsen:

- Det er for sent.

Les også: Solid vakthold i retten

Les også: Erkjenner ikke drapstrusler mot kona

- For streng

Tiltalte avviser at han på noe tidspunkt truet Nilofer og han mener dommen på 13 års fengsel er for streng. Blant annet mener han det ikke er tatt hensyn til at faren til Nilofer slo ham. Videre sa han at han hadde lært mye av rettssaken og oppholdet i fengselet. Når det gjelder drapet på kona, kaller han det en plutselig hendelse. Ifølge tiltalte var det et basketak der han erkjenner at han skadet henne.

Redd for å miste sønnen

I sin forklaring hevdet han at han var klar for skilsmisse, og at han fryktet at kona ville ta hele omsorgen for sønnen. Han har også forklart at han ikke ville flytte tilbake til Afghanistan, og at han hadde en god jobb i Norge. Den tiltalte har forklart at han har to års universitetsutdannelse i Afghanistan og fire års erfaring fra bankvesenet før han kom til Norge gjennom familiegjenforening med kona. 28-åringen har bekreftet at han og kona var søskenbarn, og sier at giftemålet var 50 prosent enighet mellom familiene og 50 prosent enighet mellom ham og Nilofer. De to giftet seg i Afghanistan.

Ifølge tiltalte blandet familien hennes seg inn i samlivet han og Nilofer hadde.

Aktor Unni Sandøy spurte tiltalte om han hadde framsatt trusler.

- Nei, jeg var klar for et nytt liv, sa tiltalte.

Tiltalte har ikke villet gå i detaljer om selve basketaket, og sier at han ikke husker så mye. Han mener at sønnen var rolig både inne i leiligheten der han bodde sammen med sin mor og etterpå da tiltalte skiftet klær og kastet kniven i en søppeldunk utenfor.

Nilofers foreldre Shaima og Essa Naseri skal vitne i lagmannsretten i dag mandag.
Øyvind Bergøy Pedersen er tiltaltes forsvarer.