I strålende flott sommervær ble arrangementsdebuten på Ulvstuhaugan i Soknedal en stor fest for både arrangører, deltakere og publikum.

- Torsdag var det fire grader og sludd her, så da var vi litt bekymret. At det ble så flott vær i dag er alfa omega for hvor mange publikummere som kommer, sier løpsleder og ildsjel Arild Solberg.

Han hadde håpa på rundt 200 publikummere, men når antallet til slutt ble nærmere 500, kunne han enkelt konstatere at det var vanvittig bra.

Noe av det som det var knyttet størst spenning til før løpet var å se hvem av de to rallycross-førerne Knut Ove Børseth og Mats Lysen som ville gjøre det best i bilcross. Den duellen ble det likevel ikke noe av ettersom Børseth ødela bilen allerede i oppvarmingen. Girboksen til Lysen havarerte i tredje omgang, og dermed ble det ingen finale på han heller.

Finalen ble etter hvert en duell mellom Terje Solberg (NMK Melhus) og Asgeir Taraldsen (NMK Melhus). Taraldsen lå best an, men etter at han forsvant med motorras etter to runder, var det klar bane inn for Solberg. Ole Johan Smerud (NMK Hadeland) og Odd Jarle Aarhaug (NMK Støren) kjørte inn til andre- og tredjeplass.

ENGASJERT: Arild Solberg er primus motor bak arrangementet, og stod på for knirkefri gjennomføring. Med seg på laget hadde han også nærmere 70 funksjonærer.
ALDER INGEN HINDRING: Når bilene skal dyttes ned i startområdet, er det godt å få med så mange hjelpende hender som mulig.
UNGE OG FLINKE: Arrangementets utegående reporter, Thor Mostue, tok en prat med Mats Lysen og Jørgen Høiseth. Høiseth var den eneste rekrutten som stilte i løpet.
BRA OPPMØTE: Nesten 500 mennesker hadde møtt opp for å se hvem som ble kåret til årets Hekkmester.
NYE REKRUTTER: Både små og store så ut til å kose seg med sol, blårøyk og god underholdning på Ulvstuhaugan.
BARE OPPVARMING: Knut Ove Børseth har ikke kjørt bilcross på mange år, men stilte i Soknedal. Han kom imidlertid aldri lenger enn til oppvarmingen.
Da bilen til Mats Lysen sa takk for seg i tredje omgang, havarerte samtidig alt håp om finaleplass
TAR TETEN: Asgeir Taraldsen hadde lenge et godt tak på finaleseieren, men etter to runder var det stopp, og Terje Solberg kunne overta.
HEKKMESTER: Terje Solberg kunne glise bredt da han parkerte all motstand i finalen og ble gratulert av vakre damer i målområdet. Odd Jarle Aarhaug (t.v.) ser ikke ut til å være særlig misfornøyd med tredjeplassen.