Verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival finner sted i Trondheim. En mengde nobelprisvinnere og øvrige forskere og musikere i verdensklasse er sammen med verdensrommets pionerer i Trondheim denne uka. Hovin skole ble spurt om de ville sende elever til vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus i Trondheim.

Skolens innsats i First Lego League er blitt lagt merke til. Fire elever fikk dra dit. Morten Eliassen, prosjektleder i First Lego League (FLL), spurte Hovin skole om vi kunne sende elever til Starmus siden FLL skulle ha kursing og stand på festivalen. Elever fra Hovin skole brukte onsdag, torsdag og fredag til å kurse interesserte elever som vil lære mer om programmering av EV3-roboter.

Andreas Belboe fra FLL hadde ansvaret for selve kurset, mens elevene fra Hovin tok ansvar for hver sin elevgruppe og veiledet i bruken av robotene.

Esten Bakken, Iver Børseth, Arnstein E. Moen og Oddvar S. Jønland syntes det har vært kjempemorsom og lærerikt å være veileder under Starmus, og de fikk hver sin Starmus-skjorte.