Verken Melhus eller Midtre Gauldal er nevnt i værstatistikken for juli i Trøndelag. Men det er som vanlig fylkets kaldeste sted, Røros. På Røros lufthavn ble det målt -0,1 grader 8. juli. Det står i sterk kontrast til den varmeste dagen, som ble målt til 34,1 grader på Lade fredag 27. juli. Det var også Lade som hadde færrest nedbørsdager, der var det to dager med regn i juli. På Voll i Trondheim var det 12 dager med regn, det var flest nedbørsdager i hele Trøndelag. Mest nedbør i juli var det på Håsjøen i Røros med 77,8 mm. Minst nedbør i juli hadde Kjevlia i Snåsa med 11 mm.

27. juli ble det målt varmerekorder flere steder i Norge. I Trøndelag var det varmest på Lade, med 34,1 grader. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Tangerte varmerekorden

Juli i år er på delt førsteplass med samme måned i 2014 på lista over tidenes varmeste siden registreringene startet i 1900. Gjennomsnittlig døgntemperatur for hele landet var 14,5 grader i juli, opplyser Meteorologisk institutt til NTB. Det er det samme nivået som toppnoteringen fra 2014.

Til sammen ble det satt fem nye varmerekorder i norske fylker så sent som fredag. I tillegg til Sogn og Fjordane ble det satt ny rekord i Rogaland, Østfold, Vestfold og Hordaland.

Den varmeste temperaturen fredag var 34,6 grader, målt ved Blindern i Oslo i 17.30-tiden. Norgesrekorden på 35,6 grader ble satt i Nesbyen i Buskerud i 1970.