Politiet meldte på Twitter klokka 02.51 at det var full overtenning på bolighus på Gåsbakken. Det skal ikke være personer i huset ifølge innringer. Nødetatene er på tur til stedet.

- Brannvesenet prioriterer å berge nabohus, skriver politiet på Twitter klokka 03.08

Klokka 04.23 meldte politiet på Twitter at huset var helt nedbrent og at nabohuset er berget. Det pågår etterslukking på stedet i regi av brannvesenet.

Var under oppussing

- Huset er helt nedbrent, og brannvesenet er på stedet og driver etterslukking. Det blir ikke gjort noen undersøkelser av branntomta før tidligst i morgen tidlig. Det er ikke fare for spredning, og TrønderEnergi har vært på stedet og kuttet strømmen, forteller operasjonsleder Bjørn Handgard ved Trøndelag politidistrikt.

Huset lå i en liten klynge med tre-fire bolighus, plassert med noen meters mellomrom og sto for tiden tomt, fordi det var under oppussing. Beboerne bodde midlertidig på annen adresse.

Vekket av hunden

– Det var en nabo som meldte fra om brannen klokka 2.37. Hun hadde blitt vekket av sin egen hund som bjeffet. Da brant det allerede godt i et tilbygg, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt til NTB.

Kort tid senere ble det opplyst at brannvesenet ville prioritere å redde de omkringliggende nabohusene, flammene hadde for godt tak i eneboligen.

Berget nabohusene

Uten vind og med greie temperaturforhold, var det ikke fare for spredning, ettersom brannvesenet fikk mye ressurser på plass, med flere tankbiler. Nabohusene ble berget.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, og politiet har opprettet sak.