Melhus lensmannskontor har fått flere anmeldelser hittil i år enn i fjor, og lensmann Monica Brækken opplyser at politiet har fått 34 flere saker.

Om økning

I 2016 hadde Melhus lensmannskontor 435 saker, og har fått en økning på 34 saker i perioden januar-september sammenlignet med hele fjoråret. Dette utgjør 7,8 prosent økning.

Lensmann Brækken la fram statistikken for Melhus kommunestyre sist tirsdag.

Statistikken viser at mens det er blitt færre økonomisaker, voldssaker, trafikksaker og kategorien andre saker, er det blitt flere vinningssaker, sedelighetssaker, narkotikasaker, flere anmeldelser for skadeverk og flere undersøkelsessaker. Antall miljøsaker er de samme i år som i hele fjor, mens det har vært én sak innen arbeidsmiljø.

For vinningssaker er det en økning på nesten 40 prosent, og politiet har fått 112 saker – noe som er en økning på 31. Antall skadeverkssaker er økt fra 13 til 28. Når det gjelder sedelighetssaker, er det en økning på 333,3 prosent. Lensmannen viste til at det er små tall i utgangspunktet. I fjor var det 3 sedelighetssaker, mens det i år er 13.

Melhus lensmannskontor har fått bistand fra nabokontor og Kripos til etterforskninga av drapssaken på Ler.

Om lokaler

Lensmannen orienterte også om framdrifta for politistasjon sør. Trønderbladet skrev for noen dager siden om at politistasjon sør er forsinket, og at det ligger an til at Melhus lensmannskontor består i to år til. Kontoret er ikke blitt gjenåpnet etter at det ble stengt i vår som følge av den omfattende etterforskninga av drapet på Ler, og stasjonssjef Elisabeth Eriksen og lensmann Monica Brækken har uttalt at kontoret ikke blir åpnet igjen. De ansatte skal fortsatt bruke kontorlokalene og tar imot publikum etter avtale inntil lokalene for politistasjon sør er klare.

I orienteringa kom lensmannen inn på at Melhus kan bli innlemmet i et regionråd slik det er andre steder i landet.