– Det er utrolig å tenke på at vi har fått til dette, sier Sarah J. Enodd mens hun kikker utover det nye boligfeltet på Løvset.

Sammen med ektemannen Hallstein har 30-åringen utviklet et boligfelt med 20 tomter på Løvset, og paret som bor på Rødde, er også i gang med bygging av sitt eget hus i det nye feltet.

En protest

Samtidig er Sarah i gang med musikkarrieren, og lanserer i dag fredag musikkvideoen «My Bright Side» hos Galactic Park. Videoen presenteres på YouTube og Facebook.

– «My Bright Side» er et opprør mot en kultur hvor alle skal påpeke hva du gjør feil. En protest mot et system hvor noen få mennesker med makt bestemmer hvordan du skal leve. Et rop om å bli akseptert for den du er, forklarer Sarah.

Musikkvideoen er spilt inn på Falck Nutec i Trondheim som tilbyr sikkerhetskurs. Dansere fra Melhus Onstage er også med i videoen.

– Jeg ville ha innspillinga av videoen i et industriområde. Videoen viser den rocka sida av meg, og handler om frustrasjonen over at man ofte ikke kan vise fram noe annet enn den lyse sida for å bli akseptert, sier Sarah.

Platealbumet «Storm» er spilt inn i Sørgården Studio på Ler, og med seg hadde Sarah musikerne Hans Bollandsås, Hallvard Gaardløs, Vegard Lien Bjerkan, Stian Lundberg og Marit Helene Nakken. Håvard Soknes har mikset.

Betyr mye

Musikk har betydd mye for Sarah helt siden hun var liten, og hun føler at musikken gir henne energi i en travel hverdag. Hun har vært aktiv i gospelkoret Karisma og vokalgruppa Stemt.

For fem år siden kom koret Stemt på førsteplass i NM for vokalgrupper i 2012.

I tillegg har hun vært gjesteartist og korist for Hans Bollandsås under Trondheim jazzfestival og Nidaros Blues, og hun har medvirket som korist på Bollandsås-låta «Jul i Flå», plata «Radioglyserin» og i musikkvideoen «Litt forelska» av Hans Bollandsås.

Etter å ha fått to barn og ha hatt jobber som skoleassistent og støttekontakt, valgte hun å si opp jobben og konsentrere seg om musikken og familien. I januar i fjor innledet hun låtskrive-samarbeid med Hans Bollandsås.

– Bollandsås har vært en god venn i mange år, og han er så flink til å se hva du vil si med låta. Han har vært en fin sparringspartner, og ikke minst ærlig. Det vi har til felles, er at vi tør å skrive det vi føler og vi går ikke på kompromisser med oss selv for markedet, sier Sarah.

Før musikkvideoen ga hun ut to singler, og så kom plata 13. februar som var på 30-årsdagen.

7. mai holder hun konsert i Oslo og 9. juni er det konsert hos Schei Jakobsen i Melhus. NRK Trøndelag, Nea radio og Radio Trøndelag har spilt låtene hennes. Målet nå er å få plata spilt på landsdekkende radiokanaler.

Om å rive seg løs

– Musikken min beskriver følelser på godt og vondt. Det har vært en prosess å rive seg løs fra mønstre og flink pike-syndromet. Jeg er veldig glad for at jeg ikke har gitt ut noe før, for nå er jeg voksen nok til å tåle både skryt og kritikk. Føttene er godt plantet på jorda, forteller Sarah.

Høyt og på den lyse sida, ligger boligfeltet Rønningstrøa på Løvset som Sarah og Hallstein har utviklet gjennom selskapet Sarai Eiendom. De gikk i gang for tre år siden, og tomtesalget har gått greit unna selv om tomteprisen har ligget på rundt to millioner kroner. De to siste eneboligtomtene og 18 rekkehus legges nå ut for salg.

Tomteprisen ble høy fordi det er et kostbart felt å opparbeide siden det måtte sprenges mye for å få på plass veien. Infrastruktur som vann og avløp bygges for Melhus kommune, og Sarah er glad for kommunestyrets vedtak om å gi momskompensasjon for å hjelpe private utbyggere som tar på seg kommunal infrastruktur.

– Det er helt fantastisk at vi fikk til feltet. Jeg tenker at vi ikke har noe å tape, og at en lever bare en gang. En får ta noen sjanser, forklarer Sarah.

Gammelhuset

En av tomtene er satt av til familiens hus på 160 kvadratmeter, og Sarah sier at de velger å bygge et mindre hus fordi husstørrelsen ikke er så viktig for dem.

Elementene til huset er underveis, mens grunnmuren er ferdig. Målet er innflytting til sommeren.

I feltet står også et gammelt og fraflyttet tømmerhus.

- Drømmen var å kunne bruke det som et kulturhus eller til en pub, men huset er i så dårlig forfatning at vi er frarådet å gå inn uten å bruke masker. Vi har fått tilstandsrapport om at huset må rives, men det kan hende at huset kan brukes i en eller annen form som del av et tun, sier Sarah.