29. august åpner Melhus onstage som eies av Roar Strand, Siri Marte Hollekim-Strand og  Hanna Jakobsen Grinde.

De leier lokaler i Losjehuset der det fra før var dansesaler som Alive Dance School benyttet før den danseskolen flyttet og senere skiftet navn til Alive Creative Institute. Sistnevnte har nå etablert seg i Trondheim.

Støttespiller

Roar Strand, kjent som Rosenborg-spiller og deltaker i TV2s «Skal vi danse», er glad for at danseskolen blir et faktum. Han forteller at det ikke er lett å finne lokaler i Melhus til danseskole, og at de ble glade da Norgeshus sa ja til å leie ut Losjehuset. Leieavtalen gjelder til mai neste år. Opprinnelig skulle Losjehuset rives i år i forbindelse med bygging av ei fire etasjer høy boligblokk, men etter gjentatte naboklager valgte Norgeshus å vente med byggeprosjektet til neste år.

– Målet vårt er ikke å konkurrere ut dansetilbudet Melhus kommune har, men være et supplement, sier Strand.

Kan få prøve

Kona Siri Marte håper det blir stor tilstrømning slik at alle klassene fylles opp, og hun opplyser at det er bra påmelding. Noen klasser har stort trøkk.

- Det er mulig å ta prøvetimer i starten for å se om tilbudet er det rette. Vi oppfordrer melhusbyggene om å støtte opp om dette, sier Siri Marte.

Melhus Onstage har klasser som barnedans, breakdance, streetdance, house, lyrisk og ville voksne. Siri Marte sysler litt med tanken om etter hvert å tilby trim rettet mot voksne. I mai neste år skal danseskolen ha danseshow, og Strand forteller at påmeldingsavgifta til danseskolen inkluderer kostymer til showet.

Åpent hus

Forrige søndag hadde danseskolen åpent hus, og rundt 100 benyttet anledninga til å stikke innom. Martin Lilleberg har tidligere vært instruktør hos Alive Creative Institute og har valgt å gå over til Melhus onstage.

- Det er mest praktisk å undervise her i Melhus sentrum. At jeg startet som danser, har jeg aldri angret på selv om det var flaut i starten, sier Lilleberg som underviser i streetdance.

Roar Strand, Hanna Jakobsen Grinde og Siri Marte Hollekim-Srand gleder seg til å ta imot danseskoleelever når danseskolen åpner 29. august.