- Barn der ute lever i en vanskelig hverdag, sier Gunn Elin Hansen, rådgiver ved Bufetat (Barne- ungdoms- og familieetaten).

Det er hele tiden behov for nye fosterforeldre, forteller Hansen og kollega Alvilde Blom som er seniorrådgiver ved Bufetat.

De reiser rundt på skolene i Melhus denne onsdagen. For å takke for velvilligheten under Bufetats kampanje for å skaffe fosterforeldre blant ansatte i skolesektoren. De vil prøve å nå over alle skolene, og de har vært på rådhuset og fått kjørerute. 16 mil skal tilbakelegges.

Skolefolk har meldt seg som nye fosterforeldre  etter at Bufetat i fjor oppsøkte skolene, snakket med ansatte, la igjen brosjyrer og hengte opp plakater.

Hvor mange nye som kom etter skolekampanjen, er vanskelig å si, forteller de to. Rekruttering av nye fosterforeldre skjer kontinuerlig, og det tar i gjennomsnitt tre - fire år fra tanken blir sådd til noen bestemmer seg. I Sør-Trøndelag kommer det 20 - 30 nye fosterhjem hvert år.

- Vi ønsker at flere tar kontakt, og at folk ikke er så strenge med seg sjøl og velger seg bort, sier Alvilde Blom. - Vi ønsker at de heller skal tenke at de har mulighet, motivasjon og lyst til å følge opp barn og gi dem en god hverdag.

Blom og Hansen understreker at den som vurderer å bli fosterforeldre, blir tilbudt opplæring underveis i tankeprosessen, så får de finne ut om de ønsker å gå videre med det.

Mye informasjon er også å finne på nettsiden fosterhjem.no, og det holdes informasjonsmøter i Trondheim en gang i måneden, før jul 17. november og 15. desember.

- Og om du ikke ønsker å dra helt inn til byen, ring oss! oppfordrer Blom og Hanses som er vant til å være på farten ute i distriktet.