- Sjakk er gøy og spennende, men likevel ikke bedre enn fotball.

Det sier vinnerlaget fra Flå skole etter dagens skoleturnering. Trioen fra Flå vant (med 68 poeng) over Hovin (65 poeng), Rosmælen (42 poeng) og Lundamo (41 poeng).

- Det var nerver, sier sjetteklassingen Eirin Marita Sjøli Ljøkjel (12), og lagkompisene Daniel Folde Eggen og Andreas Rylandsholm som går i femte klasse. De vant på hjemmebane ettersom turneringen foregikk på Flå skole. De fire skolene stilte med tre spillere som hver spilte ni partier, mot spillere fra andre skoler.

Flå skole vant dette skolemesterskapet også i fjor høst, og som kjent kvalifiserte fjerde klasse seg til en landsfinale i Oslo, hvor Hovin skole gjorde det skarpt. Flå skole deltok ikke i Oslo, men har nå nok en gang vist at de er flinke med det rutete konsentrasjonsspillet.

- Jeg trodde jeg kom til å tape flere ganger, men så vant jeg sier Eirin. Hun er enig med de to andre på laget at fotball likevel er mest gøy,  fordi det er lagspill, og du scorer mål og vinne. De diskuterer litt seg imellom om ski også er bedre enn sjakk.

- Sjakk er en fin måte å bli kjent med andre elever, sier en stolt lærer Kjell Arne Jensen på Flå skole.

Flest poeng under dagens mesterskap fikk Bjørn fra Hovin skole med 25 av 27 mulige poeng.

230 på sjakkturnering på Lundamo

Flå skole utmerket seg i 2012