I 2013 opparbeidet en grunneier en parkeringsplass ved Kregnesvegen i Melhus. Melhus kommune mener denne er ulovlig siden det aldri ble søkt om tillatelse. I tillegg mener Trønderenergi at avstanden mellom høyspentlinja og bakkenivå er 60 centimeter for liten.

Les også: Ulovlig parkeringsplass i populært friluftsområde

Utfartsområde

Parkeringsplassen ligger ved det populære utfartsområdet Skjetnemyra, og grunneier Knut Olsen har lansert storstilte utbyggingsplaner for området. Området har skytebaner og anlegg for skiløyper samt brukes også til for eksempel Topp 4.

Rådmannen foreslo overfor Melhus formannskap å gjøre parkeringsplassen lovlig ved å gi dispensasjon inntil reguleringsplanen for skianlegg og skytebane på Skjetnemyra er vedtatt. Under formannskapsmøtet sist tirsdag foreslo opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) på vegne av Sp, ML, Frp og V, at behandling av dispensasjonssøknaden ble utsatt inntil Melhus ski og Melhus idrettsråd hadde fått uttale seg.

Ett av momentene var slik rådmannen hadde pekt på, at parkeringsplassen ligger såpass langt unna skistadion at det blir for langt for små barn å gå dit. Etter gruppemøte trakk Jagtøyen forslaget om utsettelse.

Veirett

Varaordfører Stine Estenstad (H) pekte på at flere grunneiere har teiger i området, og at det er behov for lagringsplass for tømmer. Videre tok Berit Wold Fjelle (Ap) opp at det må avklares hvem som har veirett, og at også veilaget må høres.

– Vi kan gi midlertidig brukstillatelse slik at parkeringsplassen blir lovlig, og vi kan ikke gjøre vedtak som fører til at folk ikke kan bruke plassen, mente ordfører Gunnar Krogstad (Ap).

Formannskapet vedtok at grunneieren får dispensasjon i inntil to år, og i vedtaket heter det at formannskapet forventer at eksisterende parkeringsplass og vei brøytes og strøs inntil reguleringsplanen er vedtatt.

Berit Wold Fjelle (Ap), Bente Estenstad (Ap), Mikal Kvaal (H) og Stine Estenstad (H) er blant dem som var med på tirsdagens formannskapsmøte.