Byggestarten for ny E6 på strekninga Ulsberg-Melhus kan bli om 20 år.

Nye Veier bestemmer

Tidligere har Statens vegvesen antydet en byggestart for E6-strekninga i Melhus om 2 år, og grunneiere som vet at deres hus står i fare for å bli innløst har forberedt seg på at de snart må finne ny bolig.

Under et godt besøkt folkemøte om ny E6 på strekninga Røskaft-Gyllan opplyste prosjektleder Lars Bjørgård fra Statens vegvesen at det nye veiselskapet Nye Veier skal bestemme når byggestart skal være for de ulike prosjektene. Folkemøtet ble holdt i Melhus rådhus tirsdag kveld.

Regjeringa har gitt Nye Veier 130 milliarder kroner til E6-prosjekter som skal realiseres i løpet av en 20-årsperiode. Når de ulike prosjektene skal igangsettes, er opp til veiselskapet. Ett av prosjektene er E6 Ulsberg-Melhus. E6 Soknedal er tatt ut av veiselskapet, og skal påstartes i slutten av 2016.

Les også: tar millioner til veiselskap

Har spurt

Statens vegvesen har vært i kontakt med Nye Veier for å høre om nå E6 fra Ulsberg til Skjerdingstad skal realiseres.

- Det er mulig å ha E6 klar i 2023. I februar/mars skal veiselskapet legge fram en prioriteringsliste, og da vet vi når Ulsberg-Melhus skal være klar, sa prosjektleder Bjørgård under folkemøtet.

Les også: leder veiselskap

Mange mister hus

Opplysninga om at det kan ta 20 år før ny E6 mellom Skjerdingstad-Ulsberg blir ferdig, skapte uro i forsamlinga og flere spurte om hvordan framdrifta i E6-prosjektet vil bli. Mange av de frammøtte vil eller kan miste hus som følge av ny E6 på Hovin.

En av dem som mister huset, er Ulf Hansen. Til Trønderbladet sier Hansen at han går ut fra at det blir byggestart i 2017, og at han mister eneboligen da. Hvor han skal flytte da, har han ikke oversikt over ennå.

Andre kan få mindre trafikkstøy enn de har i dag, opplyste vegvesenet.

Les også: må rive mange flere E6-hus

Planlegger videre

- Jeg håper at dette E6-prosjektet ikke blir det siste. Det blir helt sikkert oppstart før om 20 år. Jeg tror veiselskapet må gjøre noen prioriteringer, sa Bjørgård under møtet.

Bjørgård opplyste at Statens vegvesen skal fortsette med planleggingsarbeidet for Nye Veier i 2016, og så tar Nye Veier over. I tillegg opplyste Bjørgård at Nye Veier vil ansette en prosjektdirektør som skal sitte i Trøndelag. Denne personen skal være på plass kommende sommer.

Under møtet sa Bjørgård også at de lovnader som folk har fått om for eksempel innløsning av hus, står ved lag selv om Nye Veier tar over E6-prosjektet.