Idar Moan fra Lundamo ble tildelt den gjeve Amcar Trophy-prisen da Amcar Norge arrangerte stor bilutstilling ved City Syd på søndag.

Langvarig restaurering

Prisen henger høyt, og deles ikke ut hvert år. Konferansier og daglig leder i Amcar Norge, Hilberg Ove Johansen fra Melhus, fortalte de mange frammøtte at prisen gis til en bileier som for første gang viser fram et restaureringsobjekt.

- Det er stor heder å få en slik pris, og den forteller at du har gjort en vesentlig jobb på en bil, sier prisvinner Idar Moan.

Bilen er en Pontiac 1953-modell som Moan kjøpte for 40 år siden. Selv er Moan 1950-modell. Pontiacen ble kjøpt inn til Norge i 1953 av en GM-forhandler.

I 25 år lå bilen i deler, og over en 15-årsperiode har han restaurert bilen. For 1,5 uke siden var han ferdig med restaureringa, og den ble vist fram under Amcar Norges 40-årsjubileum.

Restaureringsarbeidet har Moan utført i verkstedet han har i gammelskolen på Rognes.

- Planen framover er å få kjørt en del med bilen, sier Moan.

Hvor mange timer han har brukt på restaureringsarbeidet, har han ikke oversikt over. Moan er pensjonist, og har drevet restaureringsarbeidet på hobbybasis.

- Dette blir det siste helrestaureringsprosjektet jeg gjør. Jeg har fire amcarer, og det kan være at de andre også trenger vedlikehold, forklarer Moan.

Bilinteresse kombinert med en fascinasjon for amerikansk kultur på 1950-tallet, ligger bak Moans satsing på amerikanske biler av ulike merker.

Andre vinnere

Helt siden torsdag har Amcar Norge feiret seg selv med ulike arrangementer, og lørdag satte juryen seg ned for å vurdere påmeldte biler. 22 ble utnevnt til vinnere, og blant vinnern er det bileiere fra Melhus, Midtre Gauldal og Skaun.

De 22 er Johnny Høvik, Arve Norbotten, Connie Hageløkk, Leidulf Gravråk, Mildrid Riaunet, Olav Ansvik, Idar Moan, Atle Sandvin, Per Asgeir Solheim, Ståle Sandberg, Espen Hoftvedt, Jørn With, Nils Eirik Wenaas, Atle Midtlyng, Odd Jarle Aarhaug, Harald Sannum, Knut Erik Sivertsen, Terje Engvik, Erling Midtlyng, Ragnar Wehn (Lasse Anundsens hederspris), Joakim Undli (Most Outstanding Car), Jan Vivang (Beste raggar), Torbjørn Bjørgum (Most Outstanding motorrom) og Baard Johansen (beste 55-taller).

Amcar Norge anslår at rundt 700 biler kom til det store biltreffet ved City Syd i dag, og at det var rundt 2000 publikummere.

Vinnerne under amcar-arrangementet i helga.
Idar Moans Pontiac 1953-modell skal være en av få i Norge.
T.v. daglig leder Hilberg Ove Johansen i Amcar Norge og t.h prisvinner Idar Moan.