Russerevyen «Generasjon perfeksjon» i Melhus gikk så bra at russen har kunnet gi penger til veldedige organisasjoner. Valget falt på Streetlight forteller Elise Reppe Olsen som er en av to revysjefer.

Melhus-tilknytning

– Vi hadde bestemt at overskuddet skulle gå til en veldedig organisasjon, og vi bestemte oss for Streetlight. Stifteren har gått på Melhus videregående skole og Streetlight er en veldig bra organisasjon, sier Reppe Olsen.

Les mer om Streetlight

Streetlight ble grunnlagt i 2004 av Erlend Johannesen, og han har arbeidet hardt for å gi et håp til filippinere. Organisasjonen driver et senter med barnehjem, en skole og et medisinsk tilbud til barn både på og utenfor senteret i byen Tacloban i Filippinene ifølge organisasjonens nettside. Erlend Johannesen ble særlig kjent for innsatsen under tyfonen som rammet Tacloban.

– Det er viktig at organisasjonen får bygd opp igjen etter tyfonen, sier Reppe Olsen.

Russereyarrangørene er meget godt fornøyd med overskuddet fra revyen.

Se et glimt fra revyen

– Vi har også gitt 4000 kroner til neste års revy, opplyser Reppe Olsen.

I rådhuset

Russerevyen ble vist i kinosalen i Melhus rådhus, og Reppe Olsen forteller at det ble ei god løsning.

– Det er mye enklere å sette opp en revy der enn i Melhushallen, og salen var perfekt, sier Reppe Olsen.

I kinosalen står scene og stoler klart, mens det var nødvendig å rigge scene og sette fram stoler inne i hallen siden dette ikke står der til daglig.

Les om Reduksjon i leie

Russen søkte Melhus kommune om støtte til oppsetninga som var i april, og et enstemmig formannskap ga 5000 kroner som en reduksjon av husleia. Leie av kinosalen i rådhuset til to forestillinger ville komme på 8525 kroner ifølge søknaden fra russen. Støtten betød at russen ble sittende igjen med ei husleieregning på 3524 kroner.