Framdriften på byggingen av nye Gauldal skole og kultursenter (GSK) ligger bare to dager etter planen. Politikerne er imponert.

Mandag var formannskapet i Midtre Gauldal på befaring på GSK, og etter oppstarten i sommer begynner det store bygget på Støren nå virkelig å ta form.

– Bra orden

Sammen med prosjektleder Rune Haugen fikk politikerne se nøyere både på delen til den videregående skolen, ungdomsskolen, kantina og kultursalen. Bygget der kinoen og voksenopplæringen skal ha tilhold, er det foreløpig gjort minst med.

– Det er imponerende at de bare ligger to dager etter planen, sier Roger Refseth (Frp) som også syns det var bra å se den ordenen og organiseringen som var på byggeplassen.

– Lyst og luftig

Rundt 80 arbeidere med forskjellige fagområder er i full sving for å få skolebygget ferdig til 2. august 2010.

– Vi har en stram framdriftsplan, men har kontroll. Nå bruker vi ressurser for å unngå kaos på slutten, sier prosjektleder Haugen.

Politikerne lot seg imponere av dimensjonene i det nye skole og kultursenteret, og flere kommenterte hvor lyst og luftig det kommer til å bli. GSK har en prosjektkostnad på 290 millioner, og et bruttoareal på rundt 10.500 kvadratmeter.

IMPONERT: Formannskapet i Midtre Gauldal tror nye Gauldal skole og kultursenter blir et flott bygg, og var imponert over dimensjonene i prosjektet.
KOBLES SAMMEN: Ved hjelp av ei bru skal kobles også Størenhallen sammen med GSK slik at en kan gå tørskodd over fra hall til skolebygg.
GOD PLASS: Kultursalen blir stor og romslig, med stor scene, sidescene og garderober til skuespillerne.
LANG: Skytebanen lages i forbindelse med børsemakerlinja til Gauldal videregående skole.
STORT PROSJEKT: Rundt 80 arbeidere jobber hardt for å få bygget ferdig til avtalt dato 2. august.
SPENTE: Prosjektleder Rune Haugen kunne også vise formannskapet tegninger der blant annet fargene på fasaden vises.