Siden i sommer har Klimabussen kjørt rundt i hele Sør-Trøndelag. Onsdag var den på Støren for å informere og inspirere.

– En bør kanskje bli flinkere til å tenke på strømforbruket. For eksempel trenger vi ikke la lyset stå på i rom vi ikke bruker, mener Kristin Høgsteggen Gylland.

– Artig energikamp

Kristin er en av elevene på sjuende trinn på Støren barneskole som fikk besøk av klimabussprosjektet onsdag. Etter en teoridel med informasjon og samtale, fikk elevene utfolde seg med energikamp i skolegården.

– Kjempeartig, mener Julia Kant Gulbrandsen.

– Og bra at vi får høre om hvordan klimaet forandrer seg, og hvordan folk i andre land har det, mener Frode Brattset.

Han tenker ikke noe særlig på strømforbruket til vanlig, men tror en dag med Klimabussen kan hjelpe til med å slutte med strøm-sløsing.

Klimakrise og krig

Signy Ryther Overbye er prosjektleder for Klimaråd underveis og klimabussprosjektet. Sammen med resten av teamet skal hun besøke alle kommunene i Sør-Trøndelag.

– Vi har snart besøkt 20 kommuner, og kommer til å holde på i rundt to uker til, sier hun.

Programmet for besøkene blir planlagt i samarbeid med de forskjellige kommunene, og mange ønsker et opplegg på skolene.

– Vi må være forsiktige med å ikke gi for stort ansvar til ungene, men samtidig er det viktige å motivere dem i klimakampen, mener Ryther Overbye.

STERKE: Ved hjelp av egen kraft drar Michelle Krogstad (bakerst), Mona Hofstad og Pernille Bagøien seg over skoleplassen.
SIKTER: Andreas Bolland tar i med all kraft når tennisballen skal slenges gjennom lufta og forhåpentlig treffe blink. Frode Brattset følger med.
SAMARBEIDER: Julia Kant Gulbrandsen, Frode Brattset, Kristin Høgsteggen Gylland og Kristoffer Fagerbekk finner ut at samarbeid at det aller viktigste når kula skal gjennom labyrinten uten å falle ned i hullene.
VRIENT: Kevin-Andreas Ydse får teste tålmodighet og presisjon når en bordtennisball skal føres gjennom ringene ved hjelp av en hårføner.
IVRIG: Signy Ryther Overbye er prosjektleder for klimabussprosjektet, og har snart besøkt 20 kommuner med sitt klimabudskap.