Blir forslaget fra komite for teknikk og miljø i Melhus det endelige forslaget, blir det båndtvang i alle lysløyper og alle preparerte skiløyper for allment bruk.

I tillegg har komiteen vedtatt at dersom hunden medtas i disse løypene, skal hunden ikke være til hinder for andre skiløpere.

På høring

Endringa av forskrift for hundehold kom etter et innspill fra Maria Langland Nyutstumo (Sp), og forslaget ble satt fram i komite for teknikk og miljø på vegne av Senterpartiet og Melhuslista. Der ble forslaget enstemmig vedtatt. Den nye forskrifta er sendt ut på høring. Fristen for å komme med innspill er 8. desember.

I forslag til forskrift for hundehold står det at båndtvang innebærer at hunden skal holde fysisk i bånd eller være forsvarlig innestengt. Den ordinære båndtvangsperioden er fra 1. april til og med 20. august. I tillegg har kommunen utvidet båndtvang til og med 10. oktober der bufe beiter. Dessuten vil det ifølge forslag til forskrift, være båndtvang i alle lysløyper og preparerte skiløyper for allment bruk.

I forskrifta heter det også at det er båndtvang hele året i etablerte boligområder, handleområder, kirkegårder og idrettsanlegg. Når strendene på Øysand og Svorksjøen benyttes som badeplass, er det båndtvang der. Det er båndtvang hele året i rundløypa Melhussletta turstier.

Skal rydde opp etter hunden

Ett av punktene i forskrifta er at eier eller den som har ansvaret for hunden, plikter å rydde opp etter hunden på steder som er "alminnelig beferdet eller bestemt for alminnelig ferdsel".

Forskrifta som nå revideres, er fra 2007.