En epost som tilsynelatende kommer fra Sparebank1, er sendt til Trønderbladet, Adresseavisen og trolig også mange andre.

I eposten får du beskjed om at kontoen er sperret, og for å gjenopprette kontoen blir du oppfordret til å gå inn på en nettside som ved første øyekast ser ut til å være  Sparebank1.

Dette står i eposten:

SpareBank 1 konto: SuspenderetInternet-konto adgang: SuspenderetDenne sikkerhedsopdatering meddelelse er at rådgive dig om, at en mislykket Password Reset blev for nylig forsøgt på Internet Banking konto.Tak fordi du bruger SpareBank 1Bruker du linken og kommer inn på den faske nettbanksiden,  blir du oppfordret til å taste inn kontonummer og passord. Det bør du ikke gjøre.

Tar du tar en litt nærmere kikk, ser du nemlig at det er en falsk Sparebank1-side. I adressefeltet øverst  står det ikke https og resten av Sparebank1-adressen. I stedet er det en dansk adresse.

Også tidligere denne påska har Sparebank1-kunder blitt utsatt for forsøk på svindel, og i avisa Nordlys advarer informasjonssjef hos Sparebank1 Nord-Norge, Geir Håvard Hansen: - Disse svindlerne er kun ute etter å hente ut kortinformasjonen din. Deretter kan de så misbruke denne, blant annet til å handle på nett.

Banken vil aldri ta kontakt med sine kunder for å be om kortinformasjon gjennom en epost. Dette er et sikkert tegn på en svindel, opplyser Hansen til Nordlys. Banken ber kundene utvise stor forsiktighet når det kommer til å gi fra seg deres personlige kontoinformasjon på nettet.