Det statlige innovasjonsselskapet SIVA overtar Delprodukts kjempebygg i næringsparken på Hofstad i Melhus. Delprodukt fortsetter sin virksomhet på Kvål og vil satse i Verdal, blant annet på vindkraft.

- Vi er meget godt fornøyd med at SIVA overtar den nye bygningsmassen vår på Hofstad i Melhus, sier daglig leder Geir Stavnes i Delprodukt AS i en pressemelding. - Dette vil frigjøre ressurser for bedriften til videre utvikling av vår virksomhet i Melhus, samt gi oss muligheten til den planlagte satsingen innen vindkraft i Verdal.

- I tillegg håper vi at SIVAs inntreden på Hofstad, som profesjonell industriutvikler, vil føre til ytterligere utvikling av næringsparken, slik at det etableres flere virksomheter her som har relevans for oss, sier Stavnes.

I 2008 investerte hjørnesteinsbedriften Delprodukt, som har sin hovedbase på Kvål, i nytt produksjonsbygg i næringsparken på Hofstad, og deler av produksjonen er flyttet dit.

I tillegg til dette planlegger selskapet ny produksjon i Verdal, blant annet innenfor området vind, tidevannskraft og avsalting sjøvann.

Bygningsmassen SIVA overtar er totalt på ca 3 500 m² med en tomt på 17 500 m².

Investeringen avlaster Delprodukt AS i forhold til eiendomsinvesteringen på Hofstad, for å benytte frigjort kapital til blant annet investering i nytt produksjonsutstyr i Verdal, heter det i en pressemelding fra SIVA. I Verdal ønsker bedriften å etablere seg i nytt bygg på cirka 1 000 m², som planlegges oppført av SIVA, en investering på nærmere15 millioner kroner. Dette vil være en av de første investeringene i vindklyngesammenheng i Verdal, og vil gi bedriften tilgang til flere markeder innenfor ”grønn energi”.

Fakta om Delprodukt AS

Delprodukt AS er etablert i 1966 og er lokalisert på Kvål og Hofstad i Melhus kommune.

Selskapet er en familieeid bedrift som tilbyr produkter og tjenester innen maskinering, platebearbeiding, sveising, sammenstilling overflatebehandling og prototypeutvikling. Dessuten er de spesialisert på komplisert maskinering. Delprodukt leverer også komplette løsninger hvor engineering, pneumatikk, hydraulikk, montasje og elektro/styring er en del av et komplett system.

Fakta om SIVA – Selskapet for industrivekst SF:

SIVAs formål er å bidra til innovasjon og næringsutvikling gjennom eiendomsvirksomhet og utvikling av sterke regionale innovasjons- og verdiskapingsmiljø i alle deler av landet. Selskapet arbeider gjennom tilretteleggende eierskap, nettverksarbeid og programvirksomhet, og er engasjert i et stort antall innovasjons- og eiendomsselskaper over hele landet. Nærings- og handelsdepartementet er SIVAs eierdepartement. Selskapets hovedkontor er i Trondheim.