Salgshallen blir mer enn tredoblet, og en ny etasje oppå den gamle har gitt areal til spiseplass, kontorer, møterom og garderober. Til sammen er utvidelsen på 630 kvadratmeter golvflate.

Daglig leder Geir Roar Brattset gleder seg til å ta i bruk det nye anlegget.

– Nå kan vi ha ei ordentlig utstilling av biler, med alle modellene fra Mitsubishi og Suzuki. Det blir mye bedre for kundene, og triveligere for oss som jobber her, sier Brattset.

Kan øke bilsalget

Han ser ikke bort fra at utvidelsen vil påvirke salget av nybiler.

– Det viktigste målet vårt er ikke å bli større, men vi tror vi kan oppleve et lite løft. Vi får i alle fall vist markedet at vi ønsker å satse på Melhus, sier han.

Svinsås Auto startet på Melhus for ti år siden, våren 2008. Den offisielle åpninga er lagt til januar, og Geir Roar synes det blir stas å feire jubileum i nye lokaler. Svinsås Auto har prøvd seg med bilsalg både på Støren og Orkanger, men står i dag igjen med utsalg på Løkken og Melhus. Firmaet i Melhus er registrert som eget AS, med samme eiere som Svinsås Auto på Løkken.

Leide lokaler

Eier av bygningsmassen i Melhus sentrum er Kåre Skånøy i Melhus Eiendom AS. Han ser også fram til å flytte inn i det nye bygget, som har vært under arbeid siden mai i år. Bilselgerne har hatt midlertidig tilhold i containerbygg på utsida.

Kåre Skånøy startet i nybygde lokaler her i september 1976, hvor Gaden & Larsen tok seg av nybilsalget de første åra. Ti år tidligere åpnet Skånøy bensinstasjon i krysset rett sør for Melhus Sparebank, og han har dermed hatt over 50 års virksomhet knyttet til bil og kjøretøy i Melhus sentrum.

Flere av entreprenørene som bygde for Kåre Skånøy i 1976 er med på utvidelsen 40 år seinere. Blant dem er flislegger Kurt Rønning, som sammen med innleide folk har lagt 360 kvadratmeter flis, og gravemaskinfører Leif Hepsø.