Thomas Gregorius Schrøder er mannen bak firmaet som har tilhold i Singsås næringspark. Han er opprinnelig fra Ler, men har bodd på Singsås siden 2011.

En tøff bransje

Nå har han brukt det siste halve året på å få på plass en leveringsavtale med en dekkimportør, og alt utstyr og alle godkjenninger som skal til.

– Dette er en tøff bransje å komme inn i. Importørene er selektive, og det kreves godkjenning fra Biltilsynet for å kunne drive, forteller Schrøder.

– Jeg har drevet med dette i mange år, så det er ikke det at jeg ikke kan det, smiler han, og understreker at han mener det er viktig at det er kvalifiserte folk som driver i denne bransjen.

Et stort potensial

Hos Schrøders dekkservice blir det mulig å kjøpe dekk og felger, samt få lagt om, og lagret dekk på dekkhotell. Firmaet forhandler alle typer dekk, fra traktor til plenklipper.

Leverandøren, Norgesdekk, mener den nyetablerte bedriften på sikt kan komme opp i en omsetning på flere millioner i året.

– Jeg tror vi kan trekke folk fra et stort område, og også en del hyttefolk. De kan bestille time, og stikke innom når de likevel kjører forbi, sier Schrøder.

Nye tider har også brakt ny teknologi til dekkbransjen, og gründeren lover at han skal være på høyden når det kommer til kompetanse, på alle områder innen dekk.

– Vi har det som skal til for å bli best på hjulutrustning, sier han.