– Hva skal vi gjøre, spør Heidi Forsberg, som bruker vegen hver dag mellom Vigdalsmo og Lereggenkrysset i Buvika.

Mange som bor i Buvika bruker Vigdalsvegen, fylkesveg 802, for å komme til Hølonda eller Melhus. Heidi Forsberg kjører her hver dag, for å ta toget til jobb fra Melhus til Trondheim.

– Vegen har vært grusom i alle år, og særlig en strekning på toppen er ille. Vi opplever ofte at møtende biler prøver å svinge unna hullene, og er nær ved å kjøre inn i dem som kommer i mot, sier hun.

Hull og sprekker

Vegen har løse sidekanter, og asfaltdekket er helt oppsprukket mange steder. Her er hull på over 20 centimeter i diameter, og 10 centimeter brede sprekker. Dekket har djupe spor og krater, tydelig på grunn av setningsskader.

– Jeg har skrevet mail til Statens vegvesen, men har ikke fått svar. Jeg tenkte å vente med å gå til media, men vet jeg har stor støtte blant naboene, og tirsdag skjedde det et uhell som holdt på å gå riktig galt. Mora til ei venninne syklet seg av etter å ha truffet et hull. Hun trynet i asfalten, og ble skikkelig forslått, og måtte ha hjelp av en bilist som stoppet for å komme seg opp. Det er ikke holdbart å ha det sånn, det er rett og slett livsfarlig, sier Forsberg.

Venter på svar

Siden 20. september har hun ventet på svar fra Statens vegvesen. En automatisk bekreftelse på sin egen e-post er det eneste hun har i innboksen derfra.

Byggeleder Bjørn Erik Storstein hos Statens vegvesen sier til Trønderbladet at de kjenner til situasjonen på fylkesveg 802. Han husker henvendelsen fra Heidi Forsberg, som oppfordret vegvesenet til å kjøre seg en tur for å se på vegen. Han har også fått telefon fra en annen som bor i området.

– Vi ser behovet for utbedringer, men det blir ikke gjort noe annet enn å reparere asfaltdekket der det er dårlig. Vegen har dårlig underlag og svake kanter, men det får vi dessverre ikke gjort noe med nå. Vi har så mange veger med samme standard, og budsjettene våre strekker ikke til, sier Storstein.

Han sier de som bruker vegen kan forvente en utbedring av asfaltdekket før vinteren.

Beklager

– Det har gått over to uker siden Forsberg sendte e-post. Hvor lang tid må det gå før folk kan forvente svar?

– Det er litt forskjell på om folk sender en opplysning eller et spørsmål. Jeg husker ikke hva som var tilfellet her. Men vi beklager at det har gått så lang tid uten at hun har hørt noe fra oss, sier byggelederen i Statens vegvesen.

Heidi Forsberg sier publikum forventer trygge veger.

– Vi lever i 2017 og ikke i 1940. Vi betaler så mye i skatt og avgift, og forventer noe tilbake. Det er en stor skam. Og hvem skal betale når bilene våre blir ristet i stykker, spør hun.

FYLKESVEG 802: Vigdalsvegen tar av fra Hølondvegen like nord for Sagberget, og går via Lereggen mot Buvika.
STORE SPREKKER: Vigdalsvegen passerer snekkerfabrikken, tidligere Olderøyås, og det er på toppen her vegen er verst.
MYE TRAFIKK: Heidi Forsberg kjører her hver dag, og sier det er mye trafikk i rushtida.
DÅRLIG STANDARD: Både bilister og syklister har problemer med det nedslitte asfaltdekket. Det er også djupe spor i vegen.