– Jeg er så innmari redd, sier ei mor til to skolebarn. – Hva om bussen får en trailer imot. Jeg vet det kommer til å skje en gang, sier hun.

Les også: Vurderer anmeldelse for glatt veg

Bussen sklei

De bor i Frødalen, hvor det er store problemer med særdeles glatte veier vinters tid.

– Verken bussen eller lastebilene er skodd for det glatte føret, sier mora. Hun er redd for ungene som skal være med skolebussen, og hun er redd når hun er ute og kjører selv.

Mandag klarte Atb-bussen nesten ikke å stoppe, den sklei ved busslomma hvor ungene stod og ventet, forteller mora. To grusbiler stod fast i bakken i Frødalen. Onsdag var det like ille, en trailer stod og sperret.

Les også: Utenlandskregistrert vogntog meide ned lyktestolpe

Hun har ringt både AtB og transportfirmaene som kjører grus, men uten at hun opplever å bli hørt. Hun frykter at økonomien går foran sikkerheten, og at sjåførene er presset i det daglige. Nå trygler hun avisa om å skrive om problemet.

– Er normalt godt skodd

– Hvis bussen sklir, er det ikke forsvarlig, sier trafikksjef Ole Holden i Trønderbilene, som kjører for AtB på strekningen.

Normalt er bussene godt nok skodd, og de kjører med kjetting når det er nødvendig, bedyrer han. – Men jeg kan ikke si at sjåføren kjørte uforsvarlig når jeg ikke kjenner til den aktuelle saken, sier Holden. Han har ikke hørt om problemene på fylkesveien mellom Klæbu og Ler denne uka, men påpeker at det er veieier som er ansvarlig for at det er strødd.

– Har full forståelse

– Jeg har full forståelse for at folk kan bli redd, sier daglig leder Per Håvard Ramlo i Ramlo Sandtak. Han mener likevel at det er svært sjelden det er så ille som det var denne uka, med regn og minusgrader. Sjåførene som kjører for Ramlo Sandtak har valgt å kjøre om Klæbu og har på den måten unngått den vanskelige strekningen gjennom Kaldvelldalen. Ramlo legger til at det er sjåførens plikt å ha en ordentlig skodd bil.