Mandag ettermiddag ble det kjent at Norsk Kylling ikke kommer til å legge sin nye kyllingfabrikk til Midtre Gauldal. Dette var ukjent også for Aina Midthjell Reppe, leder av Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Midtre Gauldal.

- Vi må gi alt

- Jeg hadde håpet på bedre nyheter. Dette er et tilbakeslag, det må man kunne si, sier Reppe. Senest i forrige uke var hun med på å presentere planene for et gigantisk næringsområde på Støren. Forrige torsdag presenterte Midtre Gauldal kommune sine visjoner om å bli selve næringskommunen sør for Trondheim.

- Dette blir enda viktigere nå. Vi må gi alt for å bli den næringskommunen vi har sagt vi skal bli, sier Reppe, og legger til:

- Vi har 2,5 år på å bygge kommunen på nytt.

Les også: Glede på Orkanger

Les også: Norsk Kylling vraker Midtre Gauldal

Berører 700-800 arbeidsplasser

Norsk Kylling planlegger oppstart av den nye kyllingfabrikken i første halvår 2020, og det blir mest sannsynlig på Orkdal. Reppe er usikker på hvordan det vil påvirke Støren.

- Dette påvirker 700-800 arbeidsplasser, både direkte på fabrikken, men også hos underleverandrer, på skoler, barnehager og butikker. Det er klart at mange nå frykter fraflytting, sier Reppe.

Les også: - Vi hadde et oppriktig ønske om å bli i Midtre Gauldal

Hun er derfor opptatt av at kommunen må stå på for å være attraktiv.

- Blant annet må vi ha attraktive boligtomter tilgjengelig, i tillegg til arbeidsplasser, sier Reppe. Hun er glad for at det store planer for E6-utbygging.

- For oss er det uten tvil positivt at E6 utbedres, det medfører mye næringsvirksomhet.