Gudmund Holte er oppvokst på Ler, han spilte aktivt fotball i mange år, og er veldig glad i å gå på ski, kan han fortelle.

I 2001 flyttet han til Trondheim for å studere elektronikk ved NTNU.

–I løpet av det femårige studiet fordypet jeg meg i satellittkommunikasjon, og møtte kona på lesesalen, forteller han.

Les også: Savner ikke bygdedyret

Til Oslo via Stavanger

Etter fullførte studier flyttet han til Stavanger og begynte å jobbe i oljeservicefirmaet Schlumberger, hvor han leverte satellittkommunikasjon til maritime fartøy, olje- og gassbransjen, og cruisebransjen. Avdelingen har siden skiftet navn til Harris CapRock, og nå nylig til SpeedCast.

Les også: Kurt har tiårsjubileum som lersbygg

Etter noen år i Stavanger, nærmere bestemt i 2013, ønsket paret å flytte nærmere familien, og de savnet også skiføret. Nå bor de på Nordberg i Oslo, hvor Gudmunds kone har vokst opp. Sammen har de en gutt på seks år og en jente på tre år.

–Vi er på hytta på Røros så ofte vi kan, og hjemme på Ler flere ganger i året for å besøke bestemor og bestefar og oldemor. Hver sommer de siste årene har vi vært i Sør-Italia hos onkel Ola, en annen utflytter fra Ler, forteller Gudmund.

Nær kontakt med hjemstedet

Hvorfor flyttet du fra Ler?

–Det var på grunn av jobbtilbudet i Stavanger.

Holder du kontakten med hjemstedet?

–Vi er jevnlig på besøk for å besøke familie og venner. For noen år siden samlet vi dem til «barnebursdag» i Putballhuset på Ler, den første helgen i advent, for å feire min bursdag. Og dette har vi gjort hvert år siden. Veldig hyggelig å samles slik, og barna har det veldig moro sammen. Familien i Trøndelag er også veldig flinke til å besøke oss i Oslo, og spesielt gøy har det vært de siste årene, når Rosenborg har hatt fast plass i cupfinalen. Satser på at den tradisjonen fortsetter i årene som kommer.

Liker nærheten til marka

Hva er det beste med stedet du bor nå?

–Det som er unikt med Oslo er kombinasjonen av «storby» og nærheten til marka. Vi bor rett ved inngangen til Nordmarka, like ved Sognsvann, og benytter dette flittig både til sykkelturer om sommeren og skiturer om vinteren. Samtidig er det bare en liten tur med t-banen for å komme inn til sentrum. For en som er oppvokst på Ler, så er det trygt og godt å bo nærme marka.

Hva savner du mest med stedet du flyttet fra?

–Familie og venner.

Hva savner du minst?

–Det er vanskelig å svare på, det er ingenting jeg ikke savner.

Er det en mulighet for at du flytter tilbake en gang?

–Det er nok veldig lite sannsynlig. Vi holder nå på å bygge nytt hus i Oslo og familien er godt etablert her.