Under rettssaken mot den 28 år gamle ektemannen til Nilofer Naseri (27) fra Melhus, har ektemannen sagt ja på punktet om at han erkjenner straffeskyld for forsettlig drap. Derimot har han sagt nei på punktet om at han har framsatt drapstrusler mot kona i forkant av drapet 28. september i fjor.

Les også: Nødsamatalen: - Det har skjedd et drap her

Statsadvokat Unni Sandøy går nå gjennom tiltaltebeslutning. Tiltalte skal ha holdt rundt Nilofer rundt halsen og så knivstukket henne cirka klokka 20. Det neste punktet gjelder trusler i forkant.

Tiltalte er født i 1987 i Kabul i Afghanistan. Hun var opprinnelig fra Afghanistan. Nilofer kom til Norge i 2003 sammen med sin familie. Hun var da 15 år. Nilofer og tiltalte giftet seg i Kabul i 2009, og tiltalte kom til Norge i 2011 som del av familiegjenforening. Han har hatt midlertidig oppholdstillatelse etter dette. På drapsdagen bodde han like ved kona som hadde ønsket å skille seg fra ham.

Familien hennes bor i Varmbu i Melhus. Foreldrene hennes og en bror av henne er i rettssalen. De tre skal avgi forklaring i løpet av saken. Ifølge statsadvokat Unni Skånøy er faren til Nilofer og faren til den tiltalte omgangsvenner. Etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser til Trønderbladet at de to også er blitt omtalt som brødre av folk politiet har snakket med.

Statsadvokat Sandøy har gått gjennom familieforholdene og forteller om hvordan det ser ut i Melhus sentrum.

Ville ta med sønnen til Afghanistan

29. juli 2015 rykket politiet ut til parets leilighet etter melding om husbråk. Noe av konflikten skal ha vært relatert til om tiltalte kunne ta med seg sønnen til Afghanistan på ferie. Situasjonen ble ifølge Sandøy løst ved at politiet tok med seg passet til sønnen. Senere dro han til Afghanistan, og skal ha fremmet trusler mot henne. Politiet sendte saken til Konfliktrådet. Det ble gjennomført formøte 17. september,og Konfliktrådet møtte tiltalte 25. september. Daværende prosjektleder Guro Angell Gimse skal stevnes som vitne for å fortelle om hva som skjedde under møtet.

28. september kom Nilofer og meldte ektemannen for trusler mot henne og hennes mor. Han hadde flyttet ut til en leilighet som ble eid av en venn,og den var også på Kuhaugen. Nilofer opplyste til politiet at hun ville skilles. Hun ber om besøksforbud for henne og sønnen.

Tiltalte ser direkte på statsadvokaten mens hun forteller om det som skjedde i forkant av drapet og på drapsdagen.

28. september var tiltalte på jobb, hadde kontakt med Nilofer på sms for å ha samvær med sønnen. Det var vanlig at far og sønn møttes om ettermiddagen. Han hentet sønnen og leverte sønnen tilbake klokka 19.30-19.45. Det oppsto en diskusjon som ekskalerer til en situasjon som ender opp med at Nilofer blir drept.

Klokka 20.57 mottak operasjonsleder Solfrid Lægdheim en nødsamtale fra en nabo til Nilofer. Han skal ha opplyst at flere av utenlandsk opprinnelse var i ferd med å ta seg inn i leiligheten ved å knuse rute. En politipatrulje ble sendt ut. Klokka 21.01 får operasjonssentralen melding fra AMK. Nilofers bror hadde ringt inn til AMK. Samtalen er på sju minutter, og blir nå avspilt for retten.

Ringte etter hjelp

Det har skjedd et drap her, du må ringe ambulanse! Søsteren min er blitt drept av mannen sin. Hun er halshugd, kom det fram i nødsamtalen broren hennes har med AMK.

En nabo ringte først til politiet og varslet om at flere var i ferd med å ta seg inn i leiligheten til Nilofer.

Ifølge obduksjonsrapporten var kvelning hovedårsaken til at hun døde. Hun hadde også stikkskader i halsregionen.

Strafferamma er på 15 år.

Ifølge statsadvokat Unni Sandøy har politiet ikke funnet spor etter tekstmeldinger med trusler overfor Nilofer.