Tidenes sommer herjer fortsatt, og for mange blir det nærmest for varmt å sitte ute når gradestokken viser opp mot 30 grader. I går var Kotsøy varmest i landet med sine 32,9 grader, og da er det godt å kunne avkjøle seg.

- Jeg bader minst fem ganger om dagen - før jobb, etter jobb og i pausene, sier Johanna.

- Perfekt

Den svenske jenta har tatt turen til den noe avskjermede, men flotte strandbiten like nedenfor Granøybrua, ikke langt fra Norwegian Flyfishers Lodge på Rogstadmoen. Der jobber hun også i sommer sammen med amerikanerne Jack og Andrew og tyskerne Daniel og Theis. De er alle med ned til vannet for å avkjøle seg i solsteiken.

- Været er veldig bra, men ikke så bra for fisket, sier tyskeren Daniel.

- Men for pausene mellom er det perfekt.

Hopper fra brua

Det er ikke bare varmen som lokker. De to amerikanerne har funnet ut at det å hoppe ned i Gaula fra brua er supergøy, selv om det kan virke noe dristig. Under henger også noen tau de kan slenge seg i mellom solinga og fiskinga. De demonstrerer villig (se video over).

- Vi passer på å ikke bade for mye når det er mye fisk her. Vi tenker på det, forsikrer Johanna.

Lavtrykk neste uke

Varmen varer derimot ikke evig, selv om vi fortsatt har mange gode sommerdager foran oss.

- Vi får stort sett den samme værsituasjonen både i Melhus og midtre Gauldal helt fram mot lørdag, kanskje til og med søndag, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Anna Reistad, til Trønderbladet.

- Det er fortsatt et høytrykk som ligger over Norge, men fra søndag, og særlig natt til mandag svekkes det og baner vei for et lavtrykk. Det betyr at vi fra mandag vil merke at temperaturene synker og at det vil komme noe mer regn enn vi har ahtt i det siste. Særlig onsdag og torsdag kan vi få en del nedbør.

Jack, Andrew, Johanna, Daniel og Thies tok en pause fra arbeidet på lakselodgen for å avkjøle seg i elva.
Andrew slenger seg i tauet under brua.