PRØVDE POTETGREVET: Det ga fort resultater da Håkon Emil svingte potetgrevet. Kontaktlærer Jorunn Wagnild Fløttum liker at elevene får se hvordan maten blir til og prøve litt praktisk gardsarbeid.
IVRIGE POTETPLUKKERE: Tobias, Joen og Bergsvein var så ivrige at de brukte hendene til å lete fram potetene, som havnet i bøtta til Bergsvein Foto: Oddny Opland
STOR POTET: De kvite potetene hadde vokst godt i sommer. Potetplukker Vilde plukket de raskt opp i bøtta si. Potetene skulle de få med seg heimatt, for å bruke dem til middag.

Besøkte åkeren

I strålende høstvær tok kontaktlærer Jorunn Wagnild Fløttum med seg elevene i første klasse til garden til Iren og Arnfinn Wagnild, som ligg bare et steinkast fra Soknedal skole.

På forsommeren hadde Jorunn ordnet med litt potetland hos bror sin og fått satt en del poteter som var ment for å plukkes opp av de 20 elevene som skulle starte i 1. klasse. Etter skolestart i høst har klassen besøkt åkeren og sett på og pratet om hvordan poteten vokste.

Hvite og røde

- Det ser ut som at det er den hvite potetene som har trivdes best her i sommer, for de røde er litt små, sa Jorunn Wagnild Fløttum. Så neste år må det nok settes bare hvite, tror jeg. Jeg synes det er viktig at elevene får se hvor maten kommer fra, og at de får prøve seg på litt praktisk gardsarbeid. Vi har planer om å lage potetmos og pølser på skolen en dag senere.