- Ulven kom fra østsida, og var midt inne på E6, da den snudde og sprang opp bakkene igjen, forteller Øyvind Aune fra Støren. Han var på veg heim etter en tur til Trondheim, og dette skjedde cirka klokka 22.30 i går kveld, tirsdag.

Aune forteller at tre andre biler også stoppet da ulven kom inn på E6. Aune rakk ikke å ta bilde før ulven var borte. Observasjonen skjedde nord for Fossbakkene, ved Røskaft, cirka 100 meter sør for der gamle E6 svinger av østover og opp bakkene.

Seinere på natta har trolig ulven kommet tilbake, og krysset både E6 og Gaula i retning Hølonda.

- Jeg har aldri sett ulv før i vill tilstand, så det var en artig observasjon, forteller Aune.

- Hvor sikker er du på at det var en ulv?

- Jeg så bilde av ulven fra Rognes på Facebook, og syntes denne liknet veldig. Den var gråhvit og gulaktig, og var diger med stort hode. Jeg har aldri sett så stor hund i alle fall, forteller Øyvind Aune.

Rovviltkontakt Arnfinn Tanem opplyser i dag at han har mottatt mange ulveobservasjoner fra Hovin og Lundamo siden i går kveld. Han har vært ute og samlet ekskrementer i dag, og alt tyder på at de er fra ulv.

- Det var varm skit, og den ble funnet mellom Evjengrenda og Benna. Skiten inneholdt saueull og klauver av lam. Jeg har nå levert prøver til NINA, og alt tyder på at de stammer fra ulv, forteller Tanem.

Han regner med at ulven krysset Gaula i løpet av natta, og at den er på tur vestover.

I dag ble det utstedt fellingstillatelse på ulv også i Melhus kommune. Nå er det tillatt jakt både i Melhus og Midtre Gauldal kommuner. Tanem kjenner ikke til at det er ulvejegere ute i terrenget akkurat nå.

- Ulven kan bevege seg raskt, og jegere trenger nye observasjoner, forteller Tanem.

Les Trønderbladet: Hevder å ha bilder av ulv på Rognes

Les Trønderbladet: Skjøt hund - trodde det var ulv