Også hovedpersonen selv var i skikkelig godlune på denne familiedagen.

- Det er utrolig artig å være her. Jeg håper ungene synes det er artig å møte meg, og forhåpentligvis bedrer det rekrutteringa. Marit-sprinten er et godt tiltak, og jeg stiller selvfølgelig opp igjen dersom dette blir en tradisjon, sa Marit samtidig med at hun delte ut medaljer til ungene som gikk over mål sammen med landslagskollega Kristin Muhrer Stemland.

25-åringen smilte om kapp med påskesola der hun gikk rundt og ga av seg selv. Alle skulle ta bilde og snakke med henne, og samtlige unger, og enkelte voksne, fikk autograf.

Trekkplaster

Landslagtrener Svein Tore Samdal, som fungerte som speaker, var overbegeistret over inititativet til Jens Storli og Maj Helen Nymoen som sto i spissen for arrangementet på deres hjemgård Oddjære i Budal sentrum.

-Dette er et kjempeinitiativ og et ildsjelarrangement. Det er fint å hedre Marit ved å gi henne et eget skirenn, og det er slike tiltak som skaper nye ildsjeler, sa han.

- Du var aldri i tvil om du ville stille opp? - Absolutt ikke! Så lenge det ikke krasjer med andre ting, kommer vi, garanterte Samdal.

Maj Helen Nymoen var strålende fornøyd med aktiviteten blant store og små. - Dette er over all forventning. Vi håper dette blir en tradisjon. Og så lenge Marit går fort på ski, har vi et trekkplaster, gliste hun.

Se flere bilder

MEDALJE: Fredrik Eid (3) fra Korsvegen og Leik IL var førstemann over mål i den yngste klassen. Her får han medalje av Marit Bjørgen.