Sikkerhetstiltakene i tingretten er skjerpet etter at tiltalte i går ble angrepet av et familiemedlem av Nilofer Naseri.

Les også: Nektes adgang til rettssalen

Les også: Angrep drapstiltalte

Sjekk

Utenfor rettssal 206 i tinghuset er det satt opp en metalldetektor som alle skal gå gjennom, og det er ekstra mange politifolk med egen innsatsleder til stede. Ved tiltalte er det hele tiden to uniformerte politifolk.

I går i hovedpausen ble tiltalte angrepet i gangen utenfor rettssalen. Det var mye roping og skriking, og tiltalte kom inn i rettssalen og holdt seg om halsen. Ifølge innsatsleder Roar Selvnes hadde tiltalte fått et slag mot halsregionen.

Etterforskningsleder John Torger Konstad opplyser at familiemedlemmet som angrep tiltalte, ble pågrepet og kjørt til politihuset. Vedkommende har fått forbud mot å komme inn tinghuset. Forholdet er for alvorlig til at angrepet kan ende opp i et forelegg, opplyser Konstad.

På forhånd hadde politiet foretatt ei risikovurdering og hadde skjerpet sikkerheten. Hva politiet bygde sikkerhetsvurderinga på, vil ikke Konstad si noe om, bortsett fra at vurderinga gikk på sakens alvorlige karakter.

Var naboer

I dag skal tiltalte fortsette sin forklaring. I går ville han ikke gå i detaljer om hva som skjedde de fatale minuttene inne i gangen i leiligheten til Nilofer. Advokat Øyvind Bergøy Pedersen sier at hans klient har tatt på seg straffeskyld fordi han har drept kona si som ville ha skilsmisse og besøksforbud for tiltalte slik at han ikke kunne besøke henne og sønnen på to år.

Ifølge obduksjonsrapporten var kvelning årsaken til at Nilofer døde, mens tiltalte har sagt i retten at hun var i live da han forlot leiligheten. Tiltalte gikk da ut av leiligheten og over til nabohuset der han bodde i leiligheten hos en venn.

Tolker

To nye tolker er tilkalt for å lette arbeidspresset på tolkene. De tolker på dari som er hovedspråket i Afghanistan. Tiltalte ønsker å bruke samme tolk som i går. Han står under sin forklaring, og snakker på sitt morsmål. En av tolkene sitter ved siden av foreldrene til Nilofer Naseri. Det er tungt for dem å følge saken. I dag startet rettssaken med at ambulansepersonell forteller om hva de så da de kom til stedet. Den ene har fortalt at kvinnen var død da de kom til stedet.