Ankesaken til den drapsdømte 28-åringen fra Melhus starter i dag, og det vil bli væpnet politi til stede i rettssal 101. Årsaken er ifølge statsadvokat ei vurdering som er gjort ut fra det som skjedde da tingretten behandlet drapssaken.

Les også: Erkjenner ikke drapstrusler mot kona

Les også: Beklaget drapet på Nilofer

Da ble den tiltalte angrepet av en bror av Nilofer Naseri som ble drept i Melhus 28. september i fjor.

Statsadvokat Sandøy opplyste i forrige uke til Trønderbladet at det foreligger en anmeldelse etter denne episoden. Den tiltalte ble angrepet da han gikk ut i en gang utenfor rettssalen i en pause.

Egen politistyrke

Flere politifolk og med egen innsatsleder vil være i salen eller i området rundt. Det er satt fram ei sikkerhetssluse, men den er ikke tatt i bruk.

28-åringen har tilstått at han har drept kona, men avviser at  han har fremmet trusler mot  henne i forkant slik han er tiltalt for. Han har ifølge forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen anket fordi han mener dommen på 13 års fengsel er for streng.

Les også: Ble angrepet i retten

Les også: Skulle vært i juni

Vitner

I dag vil retten få høre aktors innledningsforedradg, tiltaltes forklaring når det gjelder tiltalepunktet om trusler, og så vil foreldrene til Nilofer Naseri forklare seg. Deretter kommer Nilofer Naseris advokat Line Evensen som skal fortelle om den kontakten Nilofer Naseri hadde med henne. Nilofer hadde ønsket skilsmisse fra ektemannen og fryktet at ektemannen ville ta med den lille sønnen til Afghanistan. Så kommer politibetjent Irene Teigen Nordskag fra Melhus lensmannskontor og Guro Angell Gimse som var med i Konfliktrådet inntil hun ble fylkespolitiker på heltid.

I salen er det også to tolker, og disse tolker på dari som er det mest brukte språket i hovedstaden Kabul i Afghanistan som den tiltalte kommer fra.

Retten består av tre fagdommer og fire lekdommere.

Den tiltalte har siden drapet på kona Nilofer (27) i en leilighet på Kuhaugen (nå Lenamælen), sittet i varetekt.

Statsadvokat Unni Sandøy og forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.