Mandag morgen fikk ordfører Sivert Moen (Sp) vite av administrerende direktør Kjell Stokbakken at Norsk Kylling ikke vil bygge den nye fabrikken på Støren.

Tviler på regnestykket

Ordfører Moen legger ikke skjul på at han er litt bitter over Norsk Kyllings avgjørelse, og han er uforstående til at Norsk Kylling mener det blir dyrere å etablere seg på Støren enn på Orkanger eller i Malvik. Moen mener at Norsk Kylling ikke har tatt med i beregningen at bedriften skal etablere seg på en ny plass og at ansatte skal kanskje bosette seg et annet sted enn i Midtre Gauldal.

- Jeg er veldig skuffet, og vi hadde gode kort på hånda. Men vi må forholde oss til de valg Norsk Kylling har gjort selv om vi ikke er enige i valget. Nå må vi ta vare på det vi har av innbyggere og de produsentene vi har. Ettertida vil vise hvordan det ble, sier Moen.

Flere har markert sterk motstand mot industriområdet ved Støren sentrum, men ordfører Moen mener at konfliktnivået ikke har vært høyere enn det en kunne forvente.

Ordføreren har ikke annen dato å forholde seg til enn 1. januar 2020 når det gjelder den nye fabrikken til Norsk Kylling. Mandag ettermiddag hadde han et internt møte med blant annet leder i utvalget for plan og miljø og rådmannen for å drøfte hva kommunen skal gjøre framover.

Frykter konsekvensene

- Vi blir nødt til å ta en full gjennomgang av konsekvensene av at Norsk Kylling ikke vil bygge fabrikk på Støren, men det rekker vi neppe før ferien, opplyser Moen.

Moen føler seg trygg på at Midtre Gauldal kommune har gjort en kjempeinnsats for for å legge til rette for ei fabrikktomt for Norsk Kylling.

Les også: - Et liv etter Norsk Kylling

Uten Norsk Kylling mener Moen at kommunen må satse på boligbygging for å være attraktiv for boligbyggere, og han mener at kommunen må gå videre med industriarealene kommunen ønsker å legge til rette for.

- Vi trenger store næringsaktører, og vi trenger ny E6, sier Moen.

Moen frykter at nedleggelsen av fabrikken på Støren kan få konsekvenser som at små skoler er i fare, og en svekkelse av distriktene. Mens andre kommuner folkevekst, opplever Midtre Gauldal nedgang i folketallet.

- Vi burde ikke fått dette mot oss nå, sier Moen.