I følge tall fra SSB hadde mange bransjer en økning i omsetningen fra mai til juni i år. Butikker som selger klær og sko hadde en sterk vekst og bidro til økningen i denne perioden. Salget i dagligvarebutikkene samt salg av mat og drikke i spesialforretningene bidro også til veksten. Detaljhandel med tekstiler og utstyrsvarer, elektriske varer og sportsutstyr er blant bransjer som viser en nedgang i sesongjustert omsetningsvolum fra mai til juni i år.

Jevn omsetning for bokhandelen

For Anne Bjerkenås ved Støren bokhandel på Domussenteret er sommeren jevn omsetningsmessig, men hun sier at nedgangen av fiskere under årets sesong er et dårlig tegn.

- Vi merker det godt at det er færre fiskere i elva, for det betyr mindre besøk også hos oss. Når det er sagt har vi en relativt væruavhengig kundemasse, bøker leses for eksempel like godt på godværsdager som når det er kaldere, forteller hun.

Mindre grillmat og is

For Coop Extra på Støren har årets sommer ført til en liten nedgang i omsetning i forhold til samme periode i fjor ifølge butikksjef Erik Gjemble.

- Det selges mindre grillvarer, drikke og is når varmen uteblir, og i tillegg reiser flere fra Gauldalen og sørover når det dårlige været kommer. Færre bruker også tid i hyttene på Røros og Oppdal og det merker vi i de fleste av våre butikker, sier han.