Hans Petter Øien Kvam (36) er klar til å ta fatt som daglig leder for melhusavdelinga i Næringforeningen i Trondheimsregionen.

Melhus er pilotkommune når det gjelder satsing for Næringsforeningen i Trondheimsregionen (Nit), og administrerende direktør Berit Rian ser fram til å ha en egen ansatt som skal jobbe spesielt for næringslivet i Melhus.

Spleiselag

Stillinga som er på 50 prosent og besatt av Hans Petter Øien Kvam fra Melhus, er blitt til gjennom et spleiselag. Melhus kommune, Trondheimsregionen og NiT betaler en tredjedel hver. Melhus kommunestyre har forpliktet seg til å gi 150.000 kroner hvert år i fire år framover. Målet for NiT er etter hvert å gjøre seg uavhengig av offentlig støtte, og heller finansiere stillinga ved hjelp av medlemskontingent.

- NiT Melhus har endelig fått på plass en som skal ha dette som jobb og ikke fritidssyssel. For meg som styreleder blir dette et kjempeløft, og jeg ser veldig fram til at Øien Kvam tar fatt, sier styreleder Dag Runar Båtvik.

Øien Kvam skal fortsette i jobben han har fra før som daglig leder ved Eidsmo slakteri,  i halv stilling, som forvalter av aksjene Eidsmo har i Slakthuset Eidsmo Dullum og Oppdal spekemat. Øien Kvam er gift, har to barn og bor på Gimse.