Dovrebanen mellom Melhus og Trondheim sentralstasjon ble stengt fredag ettermiddag.

Det meldte Bane Nor i en trafikkmelding klokka 15.10.

– Det er stengt på grunn av sikkerhetshensyn. Vi avklarer situasjonen, lød meldingen.

– Lekkasjen er nå stoppet. Brannmannskaper har anbefalt sikkerhetsavstand på 100 meter, og politiet sperret av et område rundt bilen, melder politiet. Foto: Jonas Frøland

Måtte holde seg innendørs

I en melding på Twitter/X klokka 15.08 meldte politiet i Trøndelag at de hadde rykket ut til en gasslekkasje fra en tankbil på Heimdal.

– Lekkasjen er nå stoppet. Brannmannskaper har anbefalt sikkerhetsavstand på 100 meter, og politiet sperret av et område rundt bilen. Dette er like ved jernbanen. Togleder er varslet, skrev politiet.

De understreket at det ikke var eksplosjonsfare på stedet, men opprettholdt likevel sperringer. Gasslekkasjen oppsto nær Heimdal stasjon.

Beboere i Idrettsveien på Heimdal måtte holde seg innendørs og lukke dører og vinduer, og publikum ble bedt om å holde seg utenfor sperringer, varslet politiet i en oppdatering på Twitter/X klokka 15.31.

Varslet forsinkelser

Pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor opplyste til Trønderbladet i 16.00-tiden at det fortsatt var usikkert når togtrafikken kunne starte opp igjen.

– Politiet har sperret strekningen, og det er de som styrer prosessen videre. Gjenåpning avhenger av deres arbeid på stedet, sa han.

Klokka 16.57 meddelte politiet på Twitter/X at tankbilen var blitt tømt.

– Sperringen er fjernet, og togleder er varslet om dette, meldte politiet

I en oppdatering i 17-tiden informerte Bane Nor at togtrafikken var i gang igjen.

– Men du må fortsatt regne med forsinkelser, het det i meldingen.