Sist oppdatert:

Fredag morgen møttes kriseledelsen i Melhus kommune, og rådmann Katrine Lereggen sier at møtet holdes for å oppsummere smittesituasjonen.

Utbrudd hos barn og unge

Denne uka har Melhus fått flere nye smittetilfeller, og det er særlig ungdom som er blitt smittet. Gimse ungdomsskole har fått flere smittede elever, og mange er satt i testkarantene. Fredag morgen står Melhus med totalt 219 tilfeller av covid-19 siden i fjor vår.

– Torsdag ble det meldt fem nye tilfeller, og alle smittetilfellene er i Melhus. Smitten er nok knyttet til smitteutbruddet hos barn og unge. Det jobbes med smittesporing, sier enhetsleder Monica Brækken.

Når det gjelder antall i karantene, sier Brækken at det ikke er så stort fokus på antallet fordi det kan dreie seg om klasser, lag eller korps. Det er også slik at karantenereglene er annerledes for vaksinerte og tidligere koronasyke enn for dem som er uvaksinerte. I stedet har kommunen stort fokus nå på smittesporing og testing. Ingen fra Melhus er ifølge Brækken, lagt inn på sykehus.

Det klare rådet fra enhetslederen og kommuneoverlegen er at den som er syk, skal holde seg hjem.

– Har du symptomer, må du bestille deg en test. Typiske symptomer er feber, hoste, vondt i muskler og at en føler seg sliten. Symptomene kan ligne på influensasymptomer og forkjølelsessymptomer, sier Brækken.

Les også: mer på FHIs side

Selvtesting

Rådmannen opplyser at kriseledelsen møtes regelmessig.

– Det er ikke planer om å innføre særskilte tiltak på grunn av smittetilfellene, men vi skal innføre selvtesting. Melhus videregående skole har fått tilbud om å prøve selvtesting, og de har stilt seg positive til dette. Elever og ansatte vil få opplæring i bruk av selvtestere, sier Lereggen.

I helga er det planlagt flere store arrangementer, og Lereggen har inntrykk av at blant annet idrettslag tar smittevernet på alvor.

Les også: smitte på ungdomsskolen

Les også: om vaksinering av tenåringer

Publisert: Sist oppdatert: